Terug naar het overzicht

Diverse hulp voor ondernemers vanwege stijgende kosten

Dit is een oud nieuwsbericht.
Een groep mensen loopt door het centrum van Gouda tijdens Kaarsjesavond

De gemeente gaat op verschillende gebieden ondernemers hulp bieden in deze tijd met hoge inflatie en energielasten. De gemeente doet extra haar best voor de winter promotiecampagne om inwoners op te roepen hun decemberinkopen lokaal te doen. En toeristische aanbieders krijgen 50% korting op de advertentiekosten in het magazine Welkom in Gouda.

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid gaat de gemeente ondernemers helpen. Onder andere met tips over het verduurzamen van het bedrijfspand. Verder ondersteunt de gemeente eigenaren van cultuurhistorisch waardevolle panden door extra adviseurs in te zetten, in overleg met de Omgevingsdienst Midden-Holland. Ondernemers kunnen sinds 17 oktober terecht bij het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland. Dit servicepunt helpt bedrijven onder andere om slimme maatregelen te nemen om energie te besparen.

Uitstel van betaling

Op financieel vlak is het mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen tot 1 juli 2023 voor de afbetaling van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)- lening. Ook is het mogelijk uitstel van betaling aan te vragen van de lokale lasten bij de BSGR. De genoemde maatregelen zijn een aanvulling op het winterplan.