Terug naar het overzicht

Diamanten echtparen vieren jubileum met burgemeester Verhoeve

Burgemeester Pieter Verhoeve in gesprek met echtpaar tijdens feestelijke middag ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijksjubileum

Dit jaar zijn 70 Goudse echtparen door burgemeester Pieter Verhoeve uitgenodigd om hun 60-jarig huwelijksjubileum te komen vieren. Op maandag 26 september en op maandag 3 oktober kregen totaal 36 echtparen een feestelijke middag aangeboden in Le Patapouf met medewerking van Muzikaal Theater aan Huis. Naast een hapje en een drankje was er ook volop gelegenheid om met de burgemeester verhalen uit te wisselen. Vrijwilligers zijn die middag ook met de jubilerende echtparen in gesprek gegaan om verhalen op te halen voor het project Goudse Verhalen. Deze mooie en soms ontroerende verhalen zijn terug te lezen in de Chocoladefabriek of op www.goudseverhalen.nl.

Sinds 2002 nodigt de burgemeester alle 60-jaar getrouwde echtparen uit voor een feestelijke middag omdat er geen mogelijkheid meer was om alle diamanten echtparen op hun trouwdag te bezoeken. Wel blijft de burgemeester dat doen bij de 65-jaar en 70-jaar gehuwden.

Burgemeester Pieter Verhoeve in gesprek met jubilerende echtpaar

Foto’s: Astrid den Haan