Terug naar het overzicht

Denkt u mee over het opwekken van duurzame energie in Gouda?

Een zonneveld van zonne-panelen op gras.

De gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas willen advies van hun inwoners over welke gebieden en projecten het beste zijn voor het opwekken van zonne-energie. Bijvoorbeeld: is een landbouwgebied of een bedrijventerrein een goede plek voor een veld met zonnepanelen (zonneveld)? Is het belangrijk dat een zonneveld niet te zien is, of is het beter om te denken aan de planten en dieren in het gebied?

Hoe vragen we uw mening?

De gemeente Gouda vraagt daarom aan inwoners welk soort gebieden en projecten u het beste vindt voor het opwekken van zonne-energie. Ook vragen we uw mening over onderwerpen die hiermee te maken hebben, zoals het gebruiken van energie en het investeren in projecten voor duurzame energie. Dat doen we door u vragen te stellen in een online vragenlijst. Ook voeren we gesprekken met inwoners op straat, en nodigen we u uit voor een bijeenkomst voor inwoners en betrokken organisaties. Dit wordt gedaan door communicatiebureau EMMA.

Vragenlijst

Vul de vragenlijst op de website van RES Midden-Holland in en maak kans op 1 van de 10 VVV-bonnen van 25 euro. Wilt u de vragenlijst liever per post ontvangen en op papier invullen? Of hebt u andere vragen? Stuur dan een e-mail naar res@regiomiddenholland.nl.

Later dit voorjaar komt er ook een bijeenkomst voor inwoners en betrokken organisaties om verder met elkaar in gesprek te gaan. Wilt u op de hoogte blijven? Kijk op de website van RES Midden-Holland of meld u daar aan voor de nieuwsbrief.