Terug naar het overzicht

Demonstraties en activiteiten op 112-dag op GOUDasfalt

2 politieauto's en een hijskraan van de brandweer in het donker

De gemeente Gouda slaat op zaterdag 30 september de handen ineen met de hulpdiensten om de 1e Goudse 112-dag te organiseren. Tijdens het evenement op GOUDasfalt geven de hulpdiensten demonstraties om te laten zien hoe zij omgaan met noodsituaties. Bezoekers van jong tot oud krijgen een kijkje achter de schermen van de hulpdiensten en maken kennis met de organisaties die zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid.

De brandweer, politie, ambulance, reddingsbrigade, Defensie, het Rode Kruis en handhaving verzorgen een leerzaam en interactief programma. Er worden meerdere demonstraties gegeven gericht op zowel kinderen als volwassenen. Bezoekers leren wat zij moeten doen tijdens een ramp of ongeluk en wat de hulpdiensten doen. Daarnaast is er voldoende tijd om de verschillende voertuigen van de hulpdiensten te bekijken en in sommige gevallen zelfs even binnen te kijken.

Informatiemarkt

Naast de demonstraties en voorlichting over veiligheid is er ook een informatiemarkt. Bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen aan de hulpdiensten en te horen hoe het is om voor de hulpdiensten te werken. Daarnaast wordt informatie verstrekt rondom opleidingen, werving en selectie en over de mogelijkheden als vrijwilliger een bijdrage te leveren.

Praktische informatie

De 112-dag vindt plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur op het terrein van GOUDasfalt, Gouderaksedijk 32. De toegang is gratis. De organisatie roept mensen op om met de fiets of lopend te komen. Er is voldoende plaats om fietsen te parkeren. Het pontje van GOUDasfalt vaart heen en weer vanaf de Veerstal aan de centrumzijde. Defensie zet bezoekers over met een ponton zoals bij waterevacuaties gebruikelijk is.

Foto: Politie Basisteam Gouda