Terug naar het overzicht

De voedselbank helpt energie besparen

Energiebesparende pakketten bij de voedselbank

Afgelopen week hebben medewerkers van de gemeente Gouda bij de voedselbank pakketten met energiebesparende producten uitgedeeld. Daarin zaten LED-lampen, folie voor achter de verwarming, brievenbusborstels, tochtstrips, verwarmingsventilatoren, wasballen en waterbesparende douchekoppen. Al deze producten helpen de mensen die bij de voedselbank komen, om hun energierekening te verlagen.

Wethouder Michel Klijmij- van der Laan: “De energieprijzen zijn zo ontzettend hoog. Daarom hebben we producten gekocht om energie te besparen. Samen met een folder delen we die we in de stad uit. In die folder staan 16 tips die te maken hebben met je eigen gedrag en voorbeelden van kleine maatregelen voor je huis. Onthoud dat deuren dichtdoen, lichten uit en alleen de ruimte verwarmen waar je verblijft, belangrijke tips zijn om te besparen, net zoals 5 minuten douchen of de verwarming ’s nachts op 15 graden zetten. Als je alle tips opvolgt kan je € 750,- per jaar besparen.”

Mensen bereiken

Voor mensen die nu weinig geld hebben, maakt de gemeente deze pakketten om ze te helpen energie en geld te besparen. De gemeente werkt samen met de sociale partners uit de stad. Die komen in contact met veel mensen die nu heel hoge rekeningen hebben. De folders liggen bij alle formulierenwinkels en in het huis van de stad.

Vraag hulp

Zijn de tips uit de folder niet voldoende en is uw rekening nog steeds te hoog? Twijfel dan niet om hulp te vragen en bel de gemeente op telefoonnummer 14 0182 of kijk op de website van Gouda Wijzer.

Meer bespaartips staan op Maak Gouda Duurzaam. Ook vindt u hier een stappenplan dat uitlegt met welke isolatie u het beste kunt beginnen. Of vraag hier een gratis energieadvies van een energiecoach aan.