Terug naar het overzicht

De Duurzame Huizen Route

Gouwenaren stellen hun huis open tijdens de Duurzame Huizenroute

Heeft u plannen om te verbouwen? Of wilt u energie besparen in uw woning? Neem dan eens een kijkje bij huiseigenaren die hun huis duurzamer hebben gemaakt op de website van Duurzame Huizen Route. Via deze onafhankelijke website delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzaam verbouwen van hun eigen huis. Ze vertellen hoe ze hun huis aanpasten met bijvoorbeeld isolatie, infraroodpanelen, een (hybride) warmtepomp, zonnepanelen of andere middelen.

Ervaar duurzaam wonen van dichtbij

Op de website bekijkt u voorbeelden, komt u in contact met een huiseigenaar in de buurt en kunt u om advies vragen. Ervaar de voordelen van een duurzaam huis tijdens de 10e editie van de Duurzame Huizen Route op 29 oktober en 5 november. Dan openen honderden huiseigenaren hun woning voor bezoekers. Gemeente Gouda ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om hun woning ook aan te melden als voorbeeld via de webpagina van Duurzame Huizen Route.

Gratis advies

Heeft u geen tijd op deze dagen? Na deze speciale dagen kunnen inwoners ook apart contact opnemen met deze huizenbezitters voor meer informatie. Daarnaast kunt u een (gratis) energieadvies van een energiecoach aanvragen via de pagina Gratis energieadvies. De gemeente heeft in Gouda 18 energiecoaches opgeleid om u te helpen met een plan om allereerst uw huis te isoleren. U kunt er daarna over nadenken om bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler, een warmte-terugwinapparaat of een (hybride) warmtepomp aan te schaffen. Of investeer in HR++ of triple glas zodat de warmte niet via de ramen verdwijnt. Op de website van Maak Gouda Duurzaam vindt u meer inspirerende voorbeelden van Goudse inwoners.