Terug naar het overzicht

Buurt aan Zet schoont Oud Achterwillens op

Zaterdag 16 maart was de landelijke opschoondag. De bewoners van de buurt Oud Achterwillens staken de handen uit de mouwen om hun buurt schoner te maken. Dit deden zij samen met wethouders Jan Kees Oppelaar en Michel Klijmij-van der Laan.

Zaterdag 16 maart was de landelijke opschoondag. De bewoners van de buurt Oud Achterwillens staken de handen uit de mouwen om hun buurt schoner te maken. Dit deden zij samen met wethouders Jan Kees Oppelaar en Michel Klijmij-van der Laan. In Oud Achterwillens is het programma Buurt aan Zet gestart is om samen met de bewoners, en buurtprofessionals de buurt schoner, gezelliger, veiliger, leefbaarder en gezonder te maken.

Grijperhub

Buurthuis de Bühne diende als verzamelpunt voor inwoners om mee te helpen opschonen. In de Bühne staat vanaf zaterdag ook een zogenaamde grijperhub. Een bak met (afval)grijpers die bewoners kunnen lenen om zelf op te schonen.

Buurt aan Zet

Buurt aan Zet is een programma van de gemeente Gouda waarin bewoners gestimuleerd worden om zelf de leefbaarheid en kansengelijkheid in hun buurt te vergroten. Het professionele netwerk kan hierbij ondersteunen door bijvoorbeeld meer inzet van voorzieningen of activiteiten. Buurt aan Zet is een 10-jarig programma, dat als 1e in Oud Achterwillens is gestart.

Foto: Astrid den Haan