Terug naar het overzicht

Burgemeester Verhoeve sluit drugspand

Foto van een voordeur met daarop de tekst: Drugspand gesloten.

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft op dinsdag 6 september een huis aan de Westhoef gesloten. In het huis is door de politie een hennepplantage gevonden. Zij hebben alle spullen van de hennepplantage weggehaald en het huis verzegeld.

Voorkomen van crimineel gedrag

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen midden in woonwijken. En dat is onveilig voor de buurt. Het zorgt namelijk vaak voor lekkage, schimmel, stroomstoring en soms zelfs brand. Dat komt doordat hennepkwekerijen geen stroomabonnement hebben, maar stroom stelen van anderen. Daarvoor leggen zij zelf stroomaansluitingen aan die meestal niet goed zijn. Daardoor is de kans op brand in dat huis groot. En dat is gevaarlijk voor mensen die dicht bij dat huis wonen.

Burgemeester Verhoeve: “De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat daar vaak overlast en criminaliteit bij komt kijken. Door dit huis tijdelijk te sluiten zorgen we ervoor dat het niet meer als drugshuis gebruikt kan worden en criminelen er niet meer heen komen om zaken te doen.”

Meld drugsoverlast

Omwonenden kunnen ons helpen bij het aanpakken van drugscriminaliteit. Heeft u drugsoverlast en/of denkt u dat er ergens een hennepkwekerij is? Bel dan met de politie op 0900-8844. U kunt ook het formulier op de pagina Melding vermoeden ondermijnende criminaliteit invullen. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.