Terug naar het overzicht

Bronzen erepenning voor Peter Schönfeld

Peter Schönfeld met erepenning en Michel Klijmij voor het station met op de achtergrond 2 vrouwen op stelten

De heer Peter Schönfeld heeft op vrijdag 8 juli bij de opening van het nieuwe stationsplein de bronzen erepenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Michel Klijmij-van der Laan. De heer Schönfeld ontving de erepenning als teken van grote waardering voor zijn jarenlange inzet voor het wijkteam Nieuwe Park en zijn inzet voor de ontwikkeling van het zuidelijk stationsgebied.

De heer Schönfeld heeft sinds 2005 als voorzitter leiding gegeven aan het wijkteam Nieuwe Park. Het is altijd zijn streven geweest om samen met bewoners de leefbaarheid in de wijk te behouden en te vergroten. Bewoners worden geïnformeerd over initiatieven, actief betrokken bij de activiteiten in de wijk en gestimuleerd om een steentje bij te dragen.

Talrijke activiteiten heeft hij geïnitieerd en/of meegeholpen om tot een succes te maken. Enkele voorbeelden zijn de Dag van het Park, bewonersavonden, Nieuwjaarsbijeenkomst, buurtfeest Rode Dorp, beeldententoonstelling, de kerstbomenparade, de werkgroep Kattensingel 30KM, buurtpreventie, de zonnewijzer, de volière, de conditie van het Van Bergen IJzendoornpark en een schone en veilige wijk. De heer Schönfeld schrijft tevens in de wijkkrant, het blad ‘Welkom in onze wijk’ en hij is de initiatiefnemer van het boekje ‘Van Bergen IJzendoornpark’.

Daarnaast heeft de heer Schönfeld de belangen van de wijk Nieuwe Park uitstekend verdedigd bij nieuwe ontwikkelingen. Zo was hij onder meer betrokken bij de ontwikkeling van het GMF-terrein, De Blauwe Haan en het Lombokterrein. Hij heeft zich bijzonder ingezet voor het Zuidelijk Stationsgebied. Nadat het oorspronkelijke plan onder druk van bewoners door de gemeenteraad werd afgewezen, nam hij het initiatief om als wijkbewoners zelf met een plan te komen. Na een lang traject met veel overleg tussen verschillende partijen is er een voor iedereen acceptabel plan uitgevoerd.

Bronzen erepenning

De erepenning in brons wordt toegekend als blijk van grote waardering voor grote aansprekende verdiensten op allerlei gebied die een bijdrage leveren aan de Goudse gemeenschap en/of voor het ontplooien van initiatieven die van grote en langdurige of blijvende betekenis zijn voor de Goudse samenleving. De bronzen erepenning kan worden toegekend aan personen én aan organisaties.