Terug naar het overzicht

Bolwerk-project afgerond na aanleg groen

Foto van de esdoorn bij het Bolwerk. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan en een aantal geïnteresseerden staan rond de boom.

Huize ter Gouwe is pas in gebruik genomen. Met het planten van een esdoorn rondde wethouder Michel Klijmij- van der Laan op 23 februari de aanleg van de openbare ruimte af om het gebouw. De locatie Bolwerk is een mooi, groen stukje binnen de Goudse binnenstad geworden dat voor iedereen toegankelijk is.

Wethouder Michel Klijmij- van der Laan (Duurzaamheid, Groen en Bewonersparticipatie): “In de binnenstad is weinig groen. Daarom ben ik zo blij dat we hiermee weer een stuk groen erbij hebben waar iedereen van kan genieten en verkoeling kan zoeken op hete dagen.”

Klimaatbestendige boom

De esdoorn is een goed passende boom voor deze plek in Gouda. Deze klimaatbestendige boom kan goed tegen water en droogte, is niet ziektegevoelig en heeft mooie kleuren.

Ontwerp voor bij het Singelpark

Het uitgevoerde ontwerp past goed bij het idee van het Singelpark, de groene rand om de binnenstad. Er ligt een wandelpad bij het water en er is een steiger aangelegd.

Virtual Reality

Het Bolwerk was vroeger 1 van de toegangen tot de stad met stadspoort en brug. Tijdens het werk zijn resten ervan gevonden. Dat het een bijzonder stukje Gouda is, is binnenkort te zien met een 360 graden Virtual Reality-kijker. Door een QR-code te scannen, krijgen gebruikers van de kijker de oude stadspoort te zien en wordt de geschiedenis zichtbaar.

Samen met de stad

Het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt in samenwerking met Huize ter Gouwe en een groep bewoners en ondernemers.

Gezonde en groene stad

Wij willen samen verder bouwen aan een gezonde en groene stad. Deze ambitie staat ook in ons bestuursakkoord Geef Gouda Door! We verdubbelen de komende jaren onze inspanningen op het gebied van groen. Zo maken we Gouda steeds meer klimaatbestendig.

Foto: Astrid den Haan