Terug naar het overzicht

Boa-blog 2: Redding uit een tentenkamp

Op de foto ziet u 2 tenten in het bos

Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) doen belangrijk werk voor de stad. Elke dag weer. Boa’s zorgen ervoor dat alles soepel gaat. Zij zijn vaak als 1e bij een ongeval en hét aanspreekpunt voor de Gouwenaar. Boa’s maken dan ook heel wat mee. Via een serie blogs krijgt u een inkijkje in het bijzondere werk van onze boa’s.

Redding uit een tentenkamp

In deze 2e blog vertellen Tim en Benjamin hoe zij daklozen hielpen die onder slechte omstandigheden in tenten vlakbij de Coenecoopbrug leefden.

“Wij kregen een melding van de politie dat er in de bosjes bij de Coenecoopbrug een aantal tenten gevonden waren waar daklozen woonden. De brandweer had een melding ontvangen van rook daar en had zo de tenten gevonden en de politie gewaarschuwd.

We zijn meteen naar de plek gegaan om naar deze personen te zoeken en al vrij snel hadden we ze gevonden. Het bleken allemaal mensen te zijn die niet uit Nederland kwamen en ze waren aan hun lot over gelaten. Omdat ze werkloos waren, hadden ze geen plaats om te wonen. Ze konden dit alleen nog maar oplossen door in een tent te leven. Toen wij deze mensen daar vonden, waren de leefomstandigheden zeer slecht. Dit konden wij absoluut zo niet laten! Daarom hebben we onze hulp aangeboden om deze mensen weer op het juiste spoor te krijgen. Een aantal van deze mensen kwamen uit Polen en Hongarije, Zij wilden het liefste weer terug naar hun eigen land, maar vanwege de omstandigheden waarin zij leefden, was dit onmogelijk.

Wij hebben contact gezocht met Stichting Barka, een stichting die hulp biedt aan vooral Poolse daklozen die in Nederland zijn. Via deze stichting konden wij ervoor zorgen dat deze mensen weer naar hun geboorteland konden gaan of dat ze werk en woonruimte kregen. Daarnaast hebben wij ook contact gezocht met Kernkracht. Deze organisatie heeft straatadvocaten die opkomen voor de belangen van daklozen en brengt hen in contact met bijvoorbeeld uitzendbureaus. Dankzij de hulp van Stichting Barka en kernkracht hebben wij deze mensen uit hun slechte leefomgeving kunnen halen.”