Terug naar het overzicht

Blokker-locatie in Gouda klaar voor Oekraïense vluchtelingen

Oekraïense vlag voor het Huis van de Stad.

Met man en macht is gewerkt om de Blokker-locatie in Gouda klaar te krijgen voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Er is nu 1 etage klaar voor de opvang van zo’n 45 vluchtelingen. Vanaf woensdagmiddag 16 maart kan de 1e groep worden ontvangen. Deze groep bestaat naar verwachting voornamelijk uit vrouwen en kinderen.

Met behulp van verschillende bedrijven en de inzet van vele vrijwilligers is de noodopvang gereedgemaakt. Het werk gaat de komende weken nog door om ook de rest van het gebouw verder klaar te maken. Ook op de oproep voor spullen is massaal gereageerd. Burgemeester Pieter Verhoeve: “De locatie is in zeer korte tijd klaargemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ik ben geraakt door de betrokkenheid van de vele Goudse bedrijven, inwoners en vrijwilligers. Graag bedank ik hen bij deze voor hun geweldige inzet. Met dit warme welkom laten we de gastvrije kant van Gouda zien.”

Bent u gastgezin voor vluchtelingen?

In Gouda zijn al diverse gastgezinnen die vluchtelingen opvangen. Wij verzoeken hen contact op te nemen met de gemeente om te kijken hoe we hen kunnen ondersteunen. Gastgezinnen die vluchtelingen opvangen en dit door omstandigheden niet langer kunnen/willen doen, kunnen de komende 2 weken contact opnemen met de gemeente om te kijken of er ruimte is in de noodopvang op de Blokker-locatie. Kijk op de website van de gemeente of stuur een e-mail naar noodopvang@gouda.nl.

Foto: Astrid den Haan