Terug naar het overzicht

Binnenkort in Gouda: De Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat van Cyclus komt naar Gouda. Tot en met oktober 2021 staat De Mobiele Milieustraat iedere 1e volle week van de maand op 4 verschillende locaties in Gouda. De 1e dag is dinsdag 4 mei aanstaande. De Mobiele Milieustraat is een verplaatsbare unit waar inwoners gratis verschillende soorten afval kunnen inleveren die niet bij het restafval horen, maar op het afvalbrengstation.

Inwoners van de gemeente Gouda kunnen bij De Mobiele Milieustraat terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Denk daarbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop) of harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes). Maar ook metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De totaal ingeleverde hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het afvalbrengstation.

Waar en wanneer

De Mobiele Milieustraat staat tot en met oktober iedere 1e volle week van de maand op 4 locaties in Gouda. De locaties hebben vaste dagen en tijden. In de maand mei is De Mobiele Milieustraat te vinden op:

  • Dinsdag 4 mei 2021 van 9.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Swadenburg in Bloemendaal.
  • Woensdag 5 mei 2021 van 9.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Poldermolenplein in Goverwelle.
  • Donderdag 6 mei 2021 van 9.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Schouwburgplein in de Binnenstad.
  • Vrijdag 7 mei 2021 van 9.30 tot 15.30 uur op parkeerterrein Albert Heijn in Westergouwe.

Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig. Cyclus en haar medewerkers willen u vragen om u bij een bezoek aan de coronamaatregelen te houden.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Gouda. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat, locaties, data en tijden vindt u op de website van Cyclus, in de digitale afvalkalender of in de Cyclus afval-app.