Terug naar het overzicht

Bijzondere raadsvergadering in het Huis van de Stad

Op de foto staat Theo Krins met zijn vrouw in de raadszaal met op de achtergrond verschillende raadsleden. Theo Krins heeft de Koninklijke onderschijding op zijn jasje gespeld.

Maandagavond 5 juli werd er in de raadzaal in het Huis van de Stad een bijzondere raadsvergadering gehouden. Bijzonder omdat er sinds het begin van de coronacrisis voor het eerst weer een enkele gast en pers aanwezig konden zijn. Zij waren aanwezig bij een vergadering waarin uitsluitend benoemingen op de agenda stonden. Benoemingen in diverse commissies en de installatie van een nieuw raadslid voor de ChristenUnie (CU) Petra Hamm-van Bodegraven en een tweetal burgerraadsleden, Gert van den Brink en Mirjam Roos-Proos voor diezelfde fractie.

De Goudse raad bestaat, bij wet bepaald uit 35 raadsleden. Als de raad een nieuw raadslid mag verwelkomen moet er, helaas ook van iemand afscheid worden genomen. Burgemeester Pieter Verhoeve mocht met een speech namens de raad en het opspelden van een koninklijke onderscheiding afscheid nemen van Theo Krins die 14 jaar deel heeft uit mogen maken van de Goudse gemeenteraad.