Terug naar het overzicht

Bavly Shenouda verkozen tot nieuwe kinderburgemeester

Afbeelding van de verkiezing van het nieuwe kindercollege. Bavly Shenouda is verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Gouda.

“Wie weet zien we jullie over een paar jaar wel in de raadzaal terug in de gemeenteraad, of als burgemeester of wethouder!” Die woorden sprak burgemeester Pieter Verhoeve op woensdagochtend 19 juni bij het afscheid van het kindercollege (Pheline, Jasmijn, Julia, Luc, Noah en Noor). Vervolgens was het de vraag wie de elfde kinderburgemeester zou worden: Bavly, Sara, Hugo, Diyae, Rens of Jinthe.

Gemeenteraadslid Aline Tuls was een van de juryleden. “Het waren alleen maar supergoede kandidaten die het allemaal goed zouden doen als kinderburgemeester. Wat ik mooi vond om te zien, was dat ze collegiaal naar elkaar toe waren: ze klapten voor elkaar en gaven elkaar complimenten”.

Juryvoorzitter Thierry van Vugt gaf aan dat het altijd moeilijk kiezen is, maar dit jaar helemaal. De jury lette vooral op de plannen die de kandidaten hebben voor de toekomst van Goudse kinderen. Zijn ze uitvoerbaar? Kun je ze op een ontspannen manier presenteren? Bavly werd uitgeroepen tot kinderburgemeester: hij is inhoudelijk sterk, wil samenwerken, heeft eigen plannen maar wil ook luisteren naar die van anderen en zag er op en top uit in zijn mooie pak! 

Foto: Astrid den Haan