Terug naar het overzicht

Afvalbrengstation Goudkade tijdelijk gesloten

Afbeelding van de Mobiele Milieustraat op een parkeerplaats. Er staat een vrouw op de foto die in gesprek is met medewerkers van de Mobiele Milieustraat.

Door werkzaamheden is het afvalbrengstation aan de Goudkade in Gouda gesloten vanaf 8 januari 2024 tot en met 16 februari 2024. In deze periode kunt u uw afval kwijt bij het Grondstoffenplein van Waddinxveen aan de Coenecoop 53A. U kunt uw afspraak blijven maken via de app of de website van Cyclus.

Speciale openingstijden voor Gouda

De gemeente Waddinxveen is zo gastvrij om de bewoners van Gouda te ontvangen op de momenten dat het grondstoffenplein normaal gesloten is. De ‘Goudse momenten’ zijn maandagochtend, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend. U kunt online afspraken blijven maken. Zo wordt het niet te druk. Op deze manier probeert de gemeente Gouda de overlast zoveel mogelijk te beperken. Bekijk de openingstijden op de website van Cyclus. Het is niet de bedoeling dat u restafval en bouw- en sloopafval naar het Grondstoffenplein brengt brengt (mits het gaat om schoon én gescheiden verbouwingsafval, zoals bijvoorbeeld hout, gips en schoon puin).

Route met borden aangegeven vanaf Coenecoopbrug

Op de website van onze afvalinzamelaar Cyclus kunt u meer informatie vinden over het wegbrengen van uw afval. Vanaf de Coenecoopbrug staat met bebording de route naar het Grondstoffenplein van Waddinxveen aangegeven. De tijdelijke verhuizing van het afvalbrengstation heeft geen gevolgen voor de vuilniswagens die door de stad rijden. Voor het grofvuil komen extra ophaalrondes.

Mobiele Milieustraat

In januari en februari komt de Mobiele Milieustraat extra naar de gemeente Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kunt u terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval, dat past in een boodschappentas. Denk aan klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), kunststof (zoals speelgoed en plantenbakje), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), oud papier en karton en hout (zoals een fotolijstje of krukje). De hoeveelheid moet in een grote boodschappentas passen. De Mobiele Milieustraat staat op de volgende data van 9.30 tot 15.30 uur op de parkeerplaats Groenheuvel.

  • 12 januari
  • 19 januari
  • 26 januari
  • 2 februari
  • 9 februari

Hoe lang gaan de werkzaamheden duren?

Om de veiligheid van u en onze aannemer te beschermen is de keuze gemaakt om tijdens de heiwerkzaamheden (funderingswerkzaamheden) geen bezoekers toe te laten. Vanaf 16 februari 2024 kunt u weer veilig gebruikmaken van het terrein terwijl de aannemer verder werkt. De bouw van Ecopark duurt naar verwachting een jaar. Dit betekent dat omstreeks jaarwisseling 2024/2025 het nieuwe afvalbengstation klaar is.

Het nieuwe afvalbrengstation

Het Ecopark is het nieuwe afvalbrengstation van Gouda. Het Ecopark is gericht op de toekomst waarin grondstoffen gescheiden worden. De locatie krijgt meer ruimte om het groeiend aantal inwoners van onze stad van dienst te kunnen zijn. Het komt naast het oude afvalbrengstation te liggen aan de Goudkade.

Afbeelding van de Mobiele Milieustraat op een parkeerplaats. Er staat een vrouw op de foto die in gesprek is met medewerkers van de Mobiele Milieustraat.

Inwoners van Gouda kunnen in de tijd dat het Goudse afvalstation gesloten is, hun afval naar het Grondstoffenplein van Waddinxveen brengen. Of gebruikmaken van de Mobiele Milieustraat.