Terug naar het overzicht

Afval ophalen ondernemers binnenstad verandert

Dit is een oud nieuwsbericht.
Ondergrondse container voor restafval en voor glas. Voor de container staat in mozaïek 'zak in bak'.

Stichting Gouda Schoon, de stichting die afvalverwerking voor ondernemers in de binnenstad regelde, stopt ermee. Deze ondernemers moeten vanaf 1 januari 2023 een contract afgesloten hebben met een nieuwe aanbieder.

Tijdelijk afvaloverslagpunt Vossenburchkade

Remondis is een van de aanbieders waar ondernemers mee in zee kunnen. Zij halen afval gescheiden op in elektrische bakfietsen. Deze bakfietsen legen zij in containers op het parkeerterrein aan de Vossenburchkade. Deze locatie is tijdelijk. De gemeente zoekt op dit moment naar een andere, vaste plek waar de bakfietsen geleegd kunnen worden.

Even geen glasophaalservice ondernemers

Tussen kerst en oud en nieuw wordt het glas van de (met name horeca)ondernemers niet meer opgehaald. Zij kunnen tijdelijk terecht in de glasbakken die door inwoners gebruikt worden. Om te zorgen dat de bakken niet overvol raken, leegt de gemeente ze deze dagen extra vaak.

Duurzaam is belangrijk

De gemeente adviseert ondernemers uit de binnenstad voor een duurzame oplossing te kiezen. Zo zijn ze goed voorbereid op de plannen om de zware vrachtwagens en benzine- en dieselauto’s uit de binnenstad te weren.

Schone en toegankelijke binnenstad

Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun bedrijfsafval. De gemeente vindt een schone en toegankelijke binnenstad belangrijk. Daarom kunnen ondernemers die hun afval niet goed afvoeren een boete krijgen.

Foto: Astrid den Haan