Terug naar het overzicht

Afsluiting natuurstrook Steinse Groen in broedseizoen

Dit is een oud nieuwsbericht.
Natuurgebied Steinse Groen, grasveld en bomen.

Van 9 maart tot en met 15 juli is de natuurstrook in het Steinse Groen afgesloten voor wandelaars. Er komt hiervoor een bord bij de toegangsbrug. Deze maatregel komt vanaf nu elk jaar terug, vanaf volgend jaar al vanaf 1 maart. De beheerders van het gebied willen op die manier zorgen voor meer rust voor de dieren tijdens het broedseizoen.

Natuur- en recreatiegebied het Steinse Groen verbindt de Reeuwijkse plassen met de Krimpenerwaard. Deze verbinding is erg belangrijk voor dieren die een groot leefgebied nodig hebben om te jagen en te zwerven. Denk bijvoorbeeld aan de otter en de bever. Daarnaast kunnen schuwe dieren zoals de waterspitsmuis, ringslang, de groene glazenmaker (libel) en de rugstreeppad zich veilig verstoppen in de groene kanten van de sloot. Kijk voor meer informatie op de pagina Natuurstrook Steinse Groen.

Natuurstrook

Om ruimte te geven aan al deze dieren en bijzondere planten is het Steinse Groen in 2020 nog natuurlijker gemaakt. Hiervoor is een natuurstrook gemaakt aan de rand van het gebied. Er is toen besloten dat deze strook bereikbaar moet zijn voor mensen die er hun hond uit willen laten. Er was afgesproken dat de doelen van de natuurstrook gehaald moeten worden. De beheerders van het gebied merken nu toch dat er te weinig rust is, vooral tijdens het broedseizoen. Daarom is de strook vanaf dit jaar gesloten tijdens deze periode. Afdeling Stadstoezicht van de gemeente Gouda controleert of mensen zich hier aan houden.