Terug naar het overzicht

Activiteiten in de Week van de Biodiversiteit

Op de foto is een oranje vlinder te zien die op een gele bloem zit.

Vindt u een mooie, rijke natuur en een prettig klimaat in Gouda belangrijk? Doe dan van 25 mei tot en met 2 juni mee met de vele gratis natuuractiviteiten in de Goudse Week van de Biodiversiteit.

Een gezonde natuur met veel verschillende planten en dieren is niet alleen heel goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen, maar ook voor het klimaat in de stad. Op de ‘Internationale Dag van de Biodiversiteit’ op 22 mei staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Speciaal voor Gouda organiseren KNNV Natuurvereniging Gouda en IVN IJssel en Gouwe samen met de gemeente de Week van de Biodiversiteit.

Natuuractiviteiten

Wilt u meer leren over de rijkdom aan planten- en diersoorten in Gouda? Doe dan mee
met 1 van de leuke natuuractiviteiten. Zo trappen de tuinambassadeurs de week af op de kinderboerderij om tips te geven over wat je zelf in je eigen tuin kunt doen. Ook kunt u een aantal avondexcursies bijwonen, zowel in de binnenstad als in de Goudse groengebieden. Op vrijdagavond kunt u langsgaan bij het gezellige biodiversiteit- en nachtvlindercafé. Daar kunt u onder het genot van een hapje en een drankje luisteren naar een aantal korte presentaties over biodiversiteit. Ook de gemeente vertelt hier iets over haar plannen voor het vergroten van de biodiversiteit in Gouda.

De Week van de Biodiversiteit eindigt op 2 juni met een spannende natuurspeurtocht voor ouders met kinderen. Aanmelden voor de activiteiten is niet nodig en meedoen is gratis. Kijk voor meer informatie op de website van KNNV Gouda of op de website van IVN IJssel en Gouwe.

Foto: Willy Heijenga