Terug naar het overzicht

Aanvragen energietoeslag 2023

Gasfornuis

Het kabinet wil mensen met een laag inkomen ondersteunen. Daarom krijgen huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) eenmalig € 1.300,- om hen te helpen de energierekening te betalen. De gemeente Gouda heeft daarom op 17 oktober 2023 de energietoeslag overgemaakt aan inwoners waarvan bekend is dat zij aan de voorwaarden voldoen. Dit zijn bijvoorbeeld inwoners met een uitkering. Zij krijgen het geld automatisch op hun rekening. Overige inwoners die aan de voorwaarden voldoen kunnen vanaf 23 oktober de energietoeslag aanvragen.

Extra energieregeling!

Er zijn ook Goudse huishoudens die niet in aanmerking komen voor deze regeling van het kabinet, maar de toeslag hard nodig hebben. Voor deze groep inwoners heeft de gemeente Gouda extra geld vrijgemaakt. Afhankelijk van het type woonruimte komen zij in aanmerking voor een eenmalig bedrag van € 750,- bij een zelfstandige woonruimte of € 500,- bij kamerbewoning. Deze regeling geldt tot 1 april 2024. Wees er snel bij want op=op.

Hiermee wil de gemeente meer huishoudens helpen die te maken hebben met hogere energiekosten maar deze lasten zelf niet kunnen betalen én geen beroep kunnen doen op de energietoeslag 2023 van het kabinet. Met name middeninkomens en studenten worden ondersteund met deze extra energieregeling. Meer informatie over de aanvraag en de voorwaarden leest u op de pagina energietoeslag.