Terug naar het overzicht

A12 afgesloten van 27 september tot 7 oktober

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De A12 van Utrecht richting Den Haag is van 27 september 21.00 uur tot 7 oktober 5.00 uur helemaal afgesloten tussen Oudenrijn en Nieuwerbrug. De weg is dicht vanwege groot onderhoud. Rijkswaterstaat verwacht veel overlast voor het verkeer tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk.

De A12 is in slechte staat en daarom kan Rijkswaterstaat de werkzaamheden niet verder verplaatsen. Rijskwaterstaat vervangt het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk over een lengte van 4,5 kilometer door dubbellaags geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden verschillende onderhoudswerkzaamheden plaats. Met een volledige afsluiting van meer dagen achter elkaar kan Rijkswaterstaat in verhouding meer werk doen en is de overlast voor de weggebruiker het kortst. Ook kan Rijkswaterstaat de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij afsluitingen, die korter duren.

Omleiding en extra reistijd

Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam via de A2, A27 en A15. Lokaal verkeer wordt via gele informatieborden omgeleid. De extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten en Rijkswaterstaat verwacht dat de omleidingsroutes erg druk zullen zijn. Daarom raadt Rijkswaterstaat aan om andere mogelijkheden te kiezen als dat kan. Bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Verbindingswegen en op- en afritten

Naast de complete afsluiting van de A12 Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug (13) zijn ook de verbindingswegen en op- en afritten op dit stuk van de A12 afgesloten. U kunt van maandag 27 september 21.00 uur tot woensdag 29 september 12.00 uur wel de oprit Woerden richting Den Haag gebruiken. Vanaf woensdag 29 september 12.00 uur is deze gesloten en kunt u gebruik maken van de oprit Nieuwerbrug. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn wel minder rijstroken beschikbaar.

Planning werkzaamheden

Rijkswaterstaat heeft met de regio overlegd over de planning van de werkzaamheden. Eigenlijk was het de bedoeling om de werkzaamheden in de zomer van 2021 uit te voeren, met het idee de overlast voor verkeer zo klein mogelijk te houden. Om verschillende redenen heeft Rijkswaterstaat in overleg met verschillende betrokken partijen de werkzaamheden verplaatst naar eind september/begin oktober. Redenen hiervoor zijn werkzaamheden aan wegen rondom de A12 die tegelijkertijd plaatsvonden, waardoor onder andere Oudewater lastig te bereiken is. Maar ook geplande evenementen in de regio.

Meer informatie

Informatie over de omleidingen is te vinden via de website vanAnaarBeter. Bekijk voor meer informatie over de werkzaamheden de website van Rijkswaterstaat. Als u vragen heeft over werkzaamheden kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoonnummer 0800-8002.