Terug naar het overzicht

75.000ste inwoner van Gouda feestelijk ingeschreven

Burgemeester Verhoeve, vader Denny, het kindercollege en de kinderen van Mirakel theater juichen in de hal van het Huis van de Stad vanwege de 75.000ste inwoner.

Burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Roselina schreven maandagmiddag 19 september op feestelijke wijze de 75.000ste inwoner van Gouda in. Vader Denny, meegekomen familie en nietsvermoedende Huis van de Stad-bezoekers werden verrast met bloemen, muziek, zang, dans en beschuit met muisjes.

Feestformatie Celebration van Harmonie de Pionier speelde een vrolijk ‘Hij Leve Hoog’. Toen na de officiële inschrijving en een gesprekje met de burgemeester het feest voorbij leek, knalde de confetti en zongen en dansten 30 kinderen van musicalgroep Mirakel het lied ‘Geef Gouda Door’.

Burgemeester Verhoeve: “Lars staat voor mij voor de groei van Gouda. Het is natuurlijk ontzettend bijzonder dat in ons feestjaar waarin we 750 jaar stadsrechten vieren de 75.000ste inwoner geboren wordt. Zoiets valt niet te scripten. We zijn dan ook heel blij dat we hem zo feestelijk hebben kunnen onthalen!”

Lars zelf kreeg van de feestelijkheden niets mee. Die was rustig thuis bij zijn moeder. “Begrijpelijk”, vindt burgemeester Verhoeve. “Ik kijk er naar uit om Lars op een later moment, als hij iets ouder is, eens te ontmoeten.”

Vader Denny, het stralend middelpunt, is er stil van. “Toen het kinderkoor kwam, wilde ik eigenlijk meedansen. Helaas wist ik de pasjes niet. Maar zo was het ook heel leuk. En ik heb straks thuis heel wat te vertellen!”

Foto: Astrid den Haan