Terug naar het overzicht

67ste editie Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 16 december: “Weer samen”

Dit nieuwsbericht is verlopen.
Kaarsjesavond op de Markt. Het stadhuis en de kerstboom zijn verlicht.

Op vrijdag 16 december viert Gouda de 67ste editie van Gouda bij Kaarslicht. Het oude stadhuis op de markt wordt weer sfeervol verlicht door Gouda kaarsen. Voor het eerst sinds de coronapandemie vieren bezoekers Gouda bij Kaarslicht weer samen. Duizenden mensen verzamelen zich dit jaar rondom de 19 meter hoge kerstboom geschonken door zusterstad Kongsberg.

Dit jaar komt het Kongsberg Byorkester weer naar Gouda bij Kaarslicht. Samen met Gouda’s Harmonie De Pionier starten zij in de schouwburg het middagprogramma van het evenement. De twee orkesten zullen om 14.00 uur en om 16.15 uur optreden om daarmee de zusterstedenband en decennialange traditie muzikaal vorm te geven.

Weer samen: bij de boom

Geheel volgens traditie en met een verrassende, nieuwe invulling, leest de burgemeester dit jaar het kerstverhaal voor in de warme gloed van 1500 kaarsen. De verder donkere Markt wordt weer prachtig verlicht door de kaarsen achter de ramen van het Stadhuis en de omliggende winkels en woningen. Rond 20.00 uur steekt Anders Naess, de locoburgemeester van Kongsberg, de 15.000 lichtjes van de boom aan.

Avondprogramma

Na het gezamenlijke programma bij de boom, verspreiden de bezoekers zich over de tientallen locaties in de Goudse binnenstad. Daar kunnen ze genieten van muziek, zang en theater in de vele gratis toegankelijke kerken en monumentale gebouwen. Nieuw dit jaar zijn de diverse buitenpodia, waaronder Podium Peperstraat met voorstellingen en optredens op de verschillende bruggetjes en in voormalige pakhuizen. In het programmaboekje staan handige routes, zodat bezoekers van tevoren kunnen plannen welke optredens ze niet willen missen. Het programmaboekje is op te halen op diverse plekken in de binnenstad (o.a. Huis van de Stad en bij de VVV in de Waag). Het hele programma is ook te lezen op de website van Gouda bij Kaarslicht.