Terug naar het overzicht

5e editie van het Super Cool Kidsfeest 

Een jongen met een veiligheidsbril staat naast een man bij een houtbewerkingsmachine op de Markt in Gouda. Zij bedienen samen de machine.

Het Super Cool Kidsfeest keert terug naar de Markt in Gouda op woensdagmiddag 22 mei voor zijn 5e editie. Dit gratis evenement is een feestelijk evenement voor alle kinderen in Gouda. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen kinderen genieten van een scala aan leuke activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek, cultuur, natuur en techniek. Het feest wordt mogelijk gemaakt door verschillende Goudse organisaties die belangeloos activiteiten organiseren.

De dag wordt om 14.30 uur feestelijk geopend door burgemeester Pieter Verhoeve, samen met de wethouders en het kindercollege. Het Super Cool Kidsfeest wordt gehouden in een rookvrije omgeving, zoals voorgaande edities, op verzoek van het kindercollege.

Elk plein een eigen thema vol met activiteiten

Het evenement is opgedeeld in 6 pleinen, elk met een uniek thema en activiteiten die zijn bedacht door de kinderwethouders. Op het Podiumplein kunnen kinderen genieten van schminken, optredens en zelfs een Open Podium om hun talenten te tonen. Het Beweegplein biedt een opblaasbare stormbaan en diverse sportactiviteiten. Op het Voel-je-goed-plein kunnen kinderen genieten van een silent disco en culturele ervaringen. Hier kunnen kinderen zich ook terugtrekken in prikkelarme ‘snoozeltentjes’. Het Cultuurplein biedt creatieve workshops zoals het versieren van kaarsen en het maken van Staphorsterstiptassen.

Nieuw is de spelletjes-ruil-kast. Hier kunnen kinderen hun spellen ruilen voor een ander spel uit de kast. Op het Natuurplein kunnen kinderen de natuur ontdekken en deelnemen aan activiteiten zoals het verven van potjes en het planten van groenten. Het Techniekplein ten slotte biedt activiteiten zoals het bouwen in 3D en het maken van flippo’s. Kinderen die hun eigen waterflesjes meenemen kunnen deze zelf vullen met water bij de watermuur.

Kinderkledingruilbeurs

Dit jaar is er ook weer de Kinderkledingruilbeurs, waar kinderen kleding kunnen ruilen die ze niet meer passen. De beurs bevindt zich in de burgerhal van het stadhuis en loopt tot 16.30 uur.

Bekijk voor alle activiteiten en de spelregels van de kinderkledingruilbeurs de website van de Brede School Gouda.

Organisatie Super Cool Kidsfeest

Het Super Cool Kidsfeest is een initiatief van het kindercollege 2017-2018, dat een jaarlijks feest wilde organiseren voor alle kinderen in Gouda. Het evenement wordt gecoördineerd door de Brede School Gouda en wordt mogelijk gemaakt door tal van organisaties, waaronder Bibliotheek Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, SPORT.GOUDA en vele anderen. Het Super Cool Kidsfeest wordt financieel mede mogelijk gemaakt door GoudaPot, SBG, Genootschap Graaf Floris de Vijfde, Ondernemersfonds Gouda.

Foto: Astrid den Haan