Terug naar het overzicht

2e doorvaardag op 26 augustus

Dit is een oud nieuwsbericht.
Op de foto ziet u een drukbezochte sluis, er zijn mensen met hun bootjes in de sluis, op de kade ernaast lopen en fietsen mensen.

Deze zomer is er op zaterdag 26 augustus weer een Doorvaardag van 10.00 tot 19.30 uur. De gemeente Gouda organiseert dit samen met het Gouds Sluiswachtersgilde. Op die dagen kunt u onbeperkt heen en weer varen van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Kleiwegbrug in Gouda en andersom. Voor de Reeuwijkse Plassen moet u als schipper wel een ontheffing aanvragen. Afmeren kan uitsluitend in de Oost- en Westhaven en voor de Guldenbrug. Kijk voor meer informatie en de exacte openingstijden van de bruggen en sluizen op de website van de gemeente.

Wethouder Thierry van Vugt: “Voor de 2e keer dit jaar kunnen botenbezitters genieten van al het water en de natuur in Gouda en omgeving. Tijdens de Doorvaardagen maken we hier met onze buren in Reeuwijk optimaal gebruik van. De gemeente Gouda wil de vaarverbinding tussen de Reeuwijks Plassen verbeteren en hoopt hier zo aan bij te dragen”.

Tijdens de doorvaardag zijn er geen vaste tijden voor de meeste bruggen

De bediening van de bruggen en sluis tussen Gouda en Reeuwijk is normaal gesproken op vaste tijden en maar 3 keer per dag. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag 4 keer per dag. Tijdens de Doorvaardag hoeft u geen rekening te houden met bedieningstijden en doorvaartijden van de Reeuwijkse Verlaat en de bruggen naar de binnenstad.

Het gaat om de volgende bruggen en sluizen, let op de bedieningstijden!

  1. Mallegatsluis: (Turfsingel – Hol. IJssel), tot 16.45 uur.
  2. Pottersbrug: (Kattensingel – Turfsingel), tot 18.00 uur.
  3. Sint Remeijnsbrug: (Lage-hoge Gouwe), tot 18.00 uur.
  4. Rabatbrug: tot 18.00 uur.
  5. Kock van Leeuwensluis: tot 18.00 uur.
  6. Kleiwegbrug: tot 19.30 uur.
  7. Reeuwijkse Verlaat/Driewegsluis: tot 19.30 uur.

Wilt u tot 19.30 uur in de stad blijven? Dan kunt u uw boot voor 17.45 uur aan de binnenstadzijde van de Kattensingel aanleggen.