Terug naar het overzicht

2 Goudse drugspanden op slot

De afgelopen week zijn in Gouda 2 drugspanden gesloten voor 3 en 6 maanden. In de woningen zijn een hennepkwekerij en een verscheidenheid aan de harddrugs cocaïne, MDMA, amfetamine en speed aangetroffen.

Henneppand Elckerlycstraat

Waar in het verleden nog vaak werd gewaarschuwd bij een hennepkwekerij, worden nu ook hennepkwekerijen gesloten. Dit komt vanwege de gevaarlijke situaties die hennepkwekerijen met zich meebrengen voor de buren. Doodnormale portiekwoningen worden omgebouwd om te dienen als hennepkwekerijen met levensgevaarlijke elektrische installaties. Zo is een pand aan de Elckerlycstraat voor 3 maanden gesloten na het oprollen van een hennepkwekerij.

Burgemeester Pieter Verhoeve: “Hennepkwekerijen worden vaak als minder heftig gezien, maar het kweken van hennep is een strak georganiseerde bedrijfstak voor criminelen. Daarom is het van belang om hen een duidelijk signaal te geven dat we dit niet tolereren in Gouda. Je zal maar naast een licht ontvlambare hennepkwekerij wonen.” 

Drugshandel in Utrecht en Gouda

In de C. Busken Huetstraat is door de politie onder andere 165 gram cocaïne aangetroffen. Dit is 332 keer zoveel als de gedoogde gebruikershoeveelheid van 0,5 gram. De betrokken huurder was eerder al aangehouden voor drugshandel in Utrecht, toen werd ook een handelshoeveelheid cocaïne aangetroffen. De woning is voor de komende 6 maanden gesloten. 

Teamchef Ruud van Es: “Wanneer iemand een hennepkwekerij in zijn woning heeft, kan dit tot zeer brandgevaarlijke situaties leiden voor de buren. Onacceptabel! Bij de handel in harddrugs vanuit woningen zien we steeds vaker een toename van overlast en criminaliteit in de wijk. Om te voorkomen dat geweldescalaties plaatsvinden midden in woonwijken en onschuldige mensen hierbij worden betrokken, werken we nauw samen met de gemeente. Wij sporen de criminele activiteiten op, de gemeente kan vervolgens criminelen de gelegenheid ontnemen om vanuit woningen in drugs te handelen.”

Melden helpt

Gemeente Gouda en de politie pakken drugshandel stevig aan. De gemeente en de politie controleren extra op criminaliteit en overlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Heeft u vermoedens van criminele activiteiten? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. De informatie vanuit de anonieme meldingen zorgen ervoor dat de politie onderzoek kan doen naar de gemelde drugshandel.