Terug naar het overzicht

1e Goudse fietschallenge: uit de auto en op de fiets

Op de afbeelding ziet u drie deelnemers van de fietschallenge, waaronder de winnaar. Ook staat Wethouder Michel Klijmij - Van der Laan op de foto.

De gemeente Gouda is hard aan het werk om de verkeersbeleving en doorvoer naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor dient het Verkeerscirculatieplan (VCP); een programma om mensen uit de auto te krijgen.

Een initiatief binnen het VCP is de Goudse fietschallenge. In deze 1e editie hebben werknemers van 4 verschillende Goudse organisaties in de maand september tegen elkaar gestreden voor de meeste nieuw gemaakte fietskilometers in het woon-werkverkeer. Uit de auto en op de fiets dus! En met prachtige resultaten: er is in totaal door alle deelnemers 6142 kilometer gefietst waarvan 4244 nieuwe fietskilometers.

Winnaar

De winnaar van de fietschallenge van 2023 is het Coornhert Gymnasium geworden. Wethouder Michel Klijmij – Van der Laan heeft op donderdag 5 oktober de Goudse fietsbokaal aan deze organisatie uitgereikt. Voor de beste deelnemer per organisatie is er ook een prijs uitgereikt. De beste fietser kwam toevallig ook van het Coornhert Gymnasium met 710(!) nieuwe kilometers.

De fietschallenge is een mooie opzet naar een leefbaardere stad met gezondere bewoners. De uitdaging voor alle deelnemers is natuurlijk om deze lijn vast te houden en ook in de aankomende maanden meer op de fiets naar het werk te gaan.

Foto: Astrid den Haan