Terug naar het overzicht

16 huurwoningen voor jongeren geplaatst

1 van de woningen wordt op haar plek getakeld

Gouda is 16 sociale huurwoningen voor jongeren rijker. Dinsdagochtend 9 januari kwamen de fabrieksmatig gebouwde woningen de Bockenbergstraat binnengereden. Vanaf 11 meter hoogte koppelde wethouder Jan Kees Oppelaar het 1e duurzame huis af.

Oppelaar sprak tijdens de feestelijke bijeenkomst van een heuglijk moment. “Dankzij de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen hebben we in korte tijd dit bijzondere woonproject kunnen realiseren. We kunnen nu jongeren, een groep woningzoekenden die er vaak moeilijk tussenkomt, een betaalbaar dak boven het hoofd bieden. Daar doen we het voor en dat smaakt naar meer”, benadrukte de wethouder.

In logistiek opzicht was het een uitdaging om de 3-laagse woningen, ontwikkeld door Startblock, veilig op de definitieve plaats te krijgen. Om dit spektakel te aanschouwen, verzamelden omwonenden en genodigden zich in de vroege en koude dinsdagochtend in een tent bij de Bockenbergstraat, waar ontbijt en koffie klaarstond.

Na het ontvangst door Diederik Hommes, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland, gaf de directeur van Startblock Tony Mol een toelichting over de duurzame en circulaire woningen die voor 85% bestaan uit hout.

Inschrijven

Voor de 16 sociale huurwoningen worden in de komende weken nieuwe huurders gezocht. Jongeren tussen de 23 en 27 jaar uit Gouda kunnen zich vanaf februari inschrijven op de website van Woonpartners Midden-Holland.