Terug naar het overzicht

11 februari gratis bomen bij Meer Bomen Nu op GOUDasfalt

Naast een sloot in het bos, staan twee mensen met scheppen boompjes te oogsten.

Op 11 februari kunt u op GOUDasfalt tussen 10.00 en 14.00 uur een gratis boompje of struik ophalen. Er zijn berken, elzen, (krul)wilgen en gele en rode kornoelje struiken. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan (groen en duurzaamheid) is aanwezig. De landelijke actie Meer Bomen Nu redt jonge bomen op plekken waar zij niet volwassen kunnen worden, bijvoorbeeld door de komst van nieuwbouw.

Klijmij-van der Laan: “We willen Gouda groener doorgeven aan volgende generaties. Het is belangrijk dat bomen oud kunnen worden in onze stad en daarin past deze actie op GOUDasfalt van Meer Bomen Nu. Het opnieuw planten van de bomen zorgt voor meer soorten in de omgeving, de zogenoemde biodiversiteit, helpt Gouwenaars aan blijvend groen en zorgt ervoor dat onze stad zich aanpast aan het veranderende klimaat.”

Neem zelf zakken mee

Wilt u een boompje komen ophalen? Neem een zak van thuis mee, want er zit geen pot om de kluit. Er zijn een beperkt aantal boompjes, dus op = op.

Achtergrond landelijke actie Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu verzamelt met vrijwilligers de jonge bomen in de Spoorzone en brengt ze tijdelijk naar GOUDasfalt. Daar worden de bomen gratis uitgedeeld. De jonge bomen gaan bijvoorbeeld naar buurttuinen, voedselbossen, tuinen van inwoners of naar boeren en tuinders in de directe omgeving. Zo verhuizen zaailingen en stekken naar een plek waar zij wel verder kunnen groeien.