Toegankelijkheid

Gemeente Gouda vindt het belangrijk dat haar online informatie begrijpelijk en toegankelijk is voor iedereen. De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vindt u op Digitoegankelijk.nl.

Op 8 december 2020 is de vernieuwde website www.gouda.nl live gegaan. Een onafhankelijke partij heeft de vernieuwde website ondertussen getest op de toegankelijkheidseisen. De resultaten zijn verwerkt. De volledige toegankelijkheidsverklaring van de website kunt u in het register bekijken.

Subdomeinen en andere websites

De gemeente is verantwoordelijk voor de onderstaande genoemde subdomeinen. Wij wijzen de leveranciers van deze domeinen op de verplichting om de website digitaal toegankelijk te maken. De gemeente inventariseert dit jaar de digitale toegankelijkheid en maakt daarna afspraken met de leveranciers die nog niet voldoen aan de eisen. Het volledig toegankelijk maken van alle subdomeinen kost tijd. We streven ernaar om in 2022 alle subdomeinen te laten voldoen aan alle toegankelijkheidseisen.

De gemeente Gouda is verantwoordelijk voor onderstaande websites en hebben daarom een toegankelijkheidsverklaring. In 2021 en 2022 laten we de websites onafhankelijk toetsen op digitale toegankelijkheid. 

Mobiele applicaties (app´s)

Pdf-bestanden

De toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf-bestanden. Gemeente Gouda kan op dit moment niet garanderen dat alle pdf’s op de website aan de toegankelijkheidsrichtlijnen voldoen. 

Heeft u problemen met het krijgen van informatie uit een pdf-bestand? Laat het ons weten door te mailen naar gemeente@gouda.nl. Wij kijken dan samen met u hoe we de informatie op een passende manier kunnen aanbieden.

Wij helpen u graag!

Ervaart u problemen met het vinden van informatie op de genoemde websites? Neem dan contact met ons op via gemeente@gouda.nl of bel het telefoonnummer 14 0182. Samen met onze medewerkers zoeken wij dan naar een passende oplossing zodat u toegang krijgt tot de informatie.