Woningen Gedenklaan

Op de locatie van de voormalige Anne de Vriesschool komt nieuwbouw. De school was vanaf 1966 gevestigd tussen de Gedenklaan en de Voorwillenseweg en is rond 2011/2012 gesloopt. De gemeente en de ontwikkelaar hebben voor de ontwikkeling van het gebied een overeenkomst gesloten.

Waar is het?

De nieuwbouw komt op de locatie van de voormalige Anne de Vriesschool, tussen de Gedenklaan en de Voorwillenseweg.

Wat zijn de werkzaamheden?

Het plan voorziet in de bouw van 6 2-onder-1-kap woningen aan de Voorwillenseweg en 12 rijtjeswoningen aan de Gedenklaan. Het gebied wordt voor autoverkeer ontsloten vanaf de Gedenklaan. Daarnaast wordt voorzien in een voetgangers – fietsontsluiting vanaf de Voorwillenseweg.

In het 1e kwartaal van 2020 heeft gemeente Gouda een aantal werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het kappen van de bomen. Op dit moment wordt het toekomstige parkeerterrein voorbelast.

We proberen overlast tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Enige vorm van overlast kunnen we echter niet uitsluiten of voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wat is de planning?

We verwachten dat de bouw van de woningen in het 2e kwartaal van 2022 start gaat.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl. Voor meer informatie over het plan kunt u kijken op de website van Janssen de Jong Projectontwikkeling.