Woningen Gedenklaan

Op de locatie van de voormalige Anne de Vriesschool komt nieuwbouw. De school was vanaf 1966 gevestigd tussen de Gedenklaan en de Voorwillenseweg en is rond 2011/2012 gesloopt. De gemeente en de ontwikkelaar hebben voor de ontwikkeling van het gebied een overeenkomst gesloten.

Waar is het?

De nieuwbouw komt op de locatie van de voormalige Anne de Vriesschool, tussen de Gedenklaan en de Voorwillenseweg.

Wat zijn de werkzaamheden?

Het plan is dat er 6 2-onder-1-kap woningen aan de Voorwillenseweg en 12 rijtjeswoningen aan de Gedenklaan gebouwd worden. We maken het gebied voor auto’s bereikbaar vanaf de Gedenklaan. Daarnaast kunnen voetgangers en fietsers het gebied ook vanaf de Voorwillenseweg bereiken.

In het 1e kwartaal van 2020 heeft gemeente Gouda een aantal werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het kappen van de bomen. In 2021 is het gebied voorbelast met een dik pakket zand. Door het toepassen van voorbelasting, worden toekomstige verzakkingen zoveel mogelijk beperkt.

Midden 2022 startte de bouw van de woningen. De woningen worden ‘gasloos’ gebouwd. Bouwaannemer Vink voert de werkzaamheden uit. De bouw van deze duurzame woningen zal ongeveer 9 maanden duren, daarna gaan we aan de slag met de buitenruimte. De buitenruimte wordt opgehoogd en opnieuw ingericht volgens de meest actuele eisen.

We proberen zo min mogelijk overlast te veroorzaken tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Enige vorm van overlast kunnen we echter niet uitsluiten of voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wat is de planning?

Op dit moment wordt er gebouwd. De woningen worden waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 opgeleverd. Daarna wordt door aannemer A. Molenaar BV de openbare ruimte opgehoogd en definitief bestraat. Dit zal ongeveer 3 maanden duren.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl. Voor meer informatie over het plan kunt u kijken op de website van Janssen de Jong Projectontwikkeling.