Rioolvervanging Ouwe Gouwe Zuid

Het zuidelijk deel van de buurt Ouwe Gouwe is toe aan onderhoud. Delen van het vuilwaterriool zijn beschadigd. De beschadigingen zorgen ervoor dat rioolwater in de bodem komt en grondwater in het riool. Daarom gaat de gemeente het vuilwaterriool herstellen. Naast de werkzaamheden aan het riool wordt de straat tot 40 centimeter opgehoogd. Dit doet de gemeente om wateroverlast te voorkomen. Als de straten niet op tijd worden opgehoogd, is de kans op wateroverlast groot. Vooral bij hevige regenval. De gemeente legt ook een nieuwe hemelwaterafvoer aan, omdat de oude afvoer niet genoeg water kan afvoeren. Het nieuwe afvoersysteem is geschikt om de gevolgen van klimaatverandering aan te kunnen.

Waar is het?

De werkzaamheden zijn in het gebied tussen de Thorbeckelaan, Bodegraafsestraatweg, Graaf Florisweg, Jozefhof, Savelberghof, Jan van Beaumontstraat, Willem de Zwijgersingel en het Thorbeckeveld. Dit kaartje laat het gebied van de werkzaamheden zien.

Kaart van het gebied van de werkzaamheden rioolvervanging Ouwe Gouwe Zuid.

Wat zijn de werkzaamheden?

De gemeente gaat het vuilwaterriool herstellen, omdat het op een aantal plaatsen beschadigd is. Daarnaast worden de straten in de buurt Ouwe Gouwe Zuid tot 40 centimeter opgehoogd. Ook legt de gemeente een nieuw hemelwaterafvoersysteem aan.

Wat is de laatste stand van zaken?

De gemeente maakt een nieuw ontwerp voor de straten. Hierbij letten we op de beleidsregels en belangrijke punten van bewoners. Het eerste ontwerp bespreken we op een bewonersavond. Met de opmerkingen van bewoners maken we een tweede versie van het ontwerp. Het ontwerp is dan klaar. Daarna zoeken we een aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren. De gemeente vindt het belangrijk om een aannemer te vinden die zorgt voor weinig overlast in de omgeving.

Hoe kan ik meedenken?

Als het eerste ontwerp klaar is, komt er een bewonersavond om het ontwerp te bespreken. Over deze avond krijgen bewoners nog informatie.

Wat is de planning?

De werkzaamheden starten in 2022 en duren waarschijnlijk tot eind 2024.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente @gouda.nl.