Rioolvervanging Ouwe Gouwe Zuid

Het zuidelijk deel van de buurt Ouwe Gouwe is toe aan onderhoud. Delen van het vuilwaterriool zijn beschadigd. De beschadigingen zorgen ervoor dat rioolwater in de bodem komt en grondwater in het riool. Daarom gaat de gemeente het vuilwaterriool herstellen. Naast de werkzaamheden aan het riool wordt de straat tot 40 centimeter opgehoogd. Dit doet de gemeente om wateroverlast te voorkomen. Als de straten niet op tijd worden opgehoogd, is de kans op wateroverlast groot. Vooral bij hevige regenval. De gemeente legt ook een nieuwe hemelwaterafvoer aan, omdat de oude afvoer niet genoeg water kan afvoeren. Het nieuwe afvoersysteem is geschikt om de gevolgen van klimaatverandering aan te kunnen.

Waar is het?

De werkzaamheden zijn in het gebied tussen de Thorbeckelaan, Bodegraafsestraatweg, Graaf Florisweg, Jozefhof, Savelberghof, Jan van Beaumontstraat, Willem de Zwijgersingel en het Thorbeckeveld. Dit kaartje laat het gebied van de werkzaamheden zien.

Kaart van het gebied van de werkzaamheden rioolvervanging Ouwe Gouwe Zuid.

Wat zijn de werkzaamheden?

De gemeente gaat het vuilwaterriool herstellen, omdat het op een aantal plaatsen beschadigd is. Daarnaast worden de straten in de buurt Ouwe Gouwe Zuid tot 40 centimeter opgehoogd. Ook legt de gemeente een nieuw hemelwaterafvoersysteem aan.

Wat is de laatste stand van zaken?

De gemeente maakt een plan voor de straten. Een nieuw ontwerp, waarbij we letten op de beleidsregels én ideeën van bewoners. Wat vindt u belangrijk? Wat kan volgens u beter? Dat willen we graag weten.

We hebben een website gemaakt waar u onze ontwerpen kunt zien. Als u de website bekijkt, krijgt u te zien hoe wij denken over de nieuwe indeling van de straten. De gemeente is benieuwd hoe u er over denkt.

Met uw opmerkingen maken we een 2e versie van het plan. Daarna is het ontwerp klaar. Dan zoeken we een aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren. De gemeente vindt het belangrijk om een aannemer te vinden die zorgt voor zo min mogelijk overlast voor de omgeving. Helaas is er altijd overlast bij een project als dit.  

Hoe kan ik meedenken?

Met een reactieformulier op de website van Ouwe Gouwe Zuid kunt u meedenken. Wij zijn benieuwd hoe u over het plan denkt. En welke ideeën u hebt. Door het formulier in te vullen, laat u dat weten. Helaas kunnen we geen bewonersavond houden vanwege de coronamaatregelen.

Wat is de planning?

De werkzaamheden starten in 2022 en duren waarschijnlijk tot eind 2024.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.