Renovatie Doelenbrug

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de betonnen brugdekconstructie van de Doelenbrug in zeer slechte staat is. Daarom gaat de gemeente de brug renoveren. Het monumentale aanzicht van de brug wordt behouden. Door de brug te herstellen, verwachten we dat de brug weer 20 jaar vooruit kan.

Op deze foto ziet u de zijkant van de Doelenbrug
De Doelenbrug

Waar is het?

De werkzaamheden zijn aan de Doelenbrug.

Wat zijn de werkzaamheden?

De gemeente gaat de Doelenbrug renoveren. Het monumentale aanzicht van de brug wordt daarbij behouden. De gemeente vervangt het betonnen brugdek van het rijbaangedeelte en herstelt de bestaande stalen brugliggers. Dit moet ervoor zorgen dat de brug weer in goede staat komt en het verval stopt.

De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om de monumentale lantaarns op de brug in oude glorie te herstellen.

Wat is de laatste stand van zaken?

Op dit moment wordt het ontwerp gemaakt.

Wat is de planning?

We verwachten in januari, februari of maart te starten met de uitvoering van het werk. We denken dat de werkzaamheden ongeveer 4 maanden gaan duren.

De planning is nog niet zeker. Die hangt af van de situatie die we op de locatie tijdens de sloopwerkzaamheden vinden en van het weer.

Wat betekent dit voor mij?

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden sluiten we de Doelenbrug af voor al het verkeer. We plaatsen op tijd borden met de periode van afsluiting en de omleidingsroutes. We willen de overlast van de werkzaamheden zo veel mogelijk beperken, maar we kunnen enige overlast helaas niet voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.