Speelplek aan Vlietenburg

Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar controleren we alle speelplekken en vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. We bekijken dan ook of het nodig is om de valondergrond te vervangen. Zo houden we de speelplekken veilig.

Waar is het?

De werkzaamheden worden in speeltuin Vlietenburg ter hoogte van nummer 36 uitgevoerd. De speelplek ligt in het rode vlak in onderstaande afbeelding.

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de werkzaamheden aan de Vlietenburg exact worden uitgevoerd. Dit is ter hoogte van nummer 36.

Wat zijn de werkzaamheden?

De huidige rubbertegels worden vervangen door kunstgras. Samen met de Vereniging van eigenaren (VVE) plaatsen we 2 nieuwe toestellen, een mandschommel en een speeltoren. Het grote toestel staat op een grote rioolbuis. Hierdoor is het scheef komen te staan. We verplaatsen het toestel van de rioolbuis en zetten deze weer recht. Zo komt er ruimte voor de schommel. Op verzoek van de VVE wordt de zandbak verkleind. Hierdoor komt er ook meer ruimte voor een nieuw toestel voor de jongere kinderen.

Wat is de laatste stand van zaken?

Er is samen met de VVE een ontwerp voor de speeltuin gemaakt. Hier staan ook de 2 toestellen op die nieuw zijn. Bekijk het ontwerp van de speeltuin aan de Vlietenburg (pdf).

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

We voeren de werkzaamheden uit vanaf 18 maart. We verwachten dat de werkzaamheden 2 weken duren. De planning kan nog veranderen, bijvoorbeeld door slecht weer. Als de planning verandert, leest u dat op deze pagina.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.