Speelplek aan het Margrietplein

Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar controleren we alle speelplekken en vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. We bekijken dan ook of het nodig is om de valondergrond te vervangen. Zo houden we de speelplekken veilig.

Waar is het?

De werkzaamheden worden aan het Margrietplein ter hoogte van nummer 7 tot en met 14 uitgevoerd. De speelplek ligt in het rode vlak in onderstaande afbeelding.

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de werkzaamheden aan het Margrietplein exact worden uitgevoerd. Dit is ter hoogte van nummer 7 tot en met 14 .

Wat zijn de werkzaamheden?

De valondergrond in de speeltuin is in 2023 vervangen. De werkzaamheden aan het groen moeten nog uitgevoerd worden. De huidige bomen op het plein blijven staan. Er wordt op het plein een extra boom met een zitrand geplaatst. Dit zorgt voor schaduw op hete zomerdagen. De groenvakken worden uitgebreid en krijgen nieuwe beplanting. 

Wat is de laatste stand van zaken?

De buurt heeft meegedacht met het ontwerp en de beplanting van de nieuwe groenvakken. Er is een ontwerp voor de speeltuin gemaakt inclusief de gekozen beplanting. Bekijk het ontwerp van het groen rondom de speeltuin aan het Margrietplein (pdf).

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

De werkzaamheden zijn gestart. We verwachten dat deze tot half december 2023 duren.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.