Speelplek aan de Woudestein

Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar controleren we alle speelplekken en vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. We bekijken dan ook of het nodig is om de valondergrond te vervangen. Zo houden we de speelplekken veilig.

Waar is het?

De werkzaamheden worden aan de Woudestein ter hoogte van nummer 14 tot en met 20 uitgevoerd. De speelplek ligt in het rode vlak in onderstaande afbeelding.

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de werkzaamheden aan de Woudestein exact worden uitgevoerd. Dit is ter hoogte van nummer 14 tot en met 20.

Wat zijn de werkzaamheden?

Voorbeeld van Grass-tech

Het gazon rondom de wiebelbak wordt vervangen door Grass-Tech. Dit zijn rubberen doorgroeimatten voor gras om het gras te beschermen rondom de speeltoestellen. De doorgroeimatten voorkomen dat er kale plekken in het gras ontstaan. Op de afbeelding links ziet u een voorbeeld van Grass-Tech.

Daarnaast is uit inspectie gebleken dat de wiebelbalk niet meer voldoet. We gaan het toestel vervangen. Bewoners uit de buurt ontvingen een brief waarin zij hun voorkeur voor de nieuwe speeltoestellen konden geven. Dit kon tot en met 12 september 2023.

Wat is de laatste stand van zaken?

Er is een ontwerp voor de speeltuin gemaakt. Bekijk het ontwerp van de speeltuin aan de Woudestein (pdf).

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

Als er een planning van de werkzaamheden bekend is, wordt dat op deze webpagina gedeeld.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.