Speelplek aan de van Persijnstraat

Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar controleren we alle speelplekken en vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. We bekijken dan ook of het nodig is om de valondergrond te vervangen. Zo houden we de speelplekken veilig.

Waar is het?

De werkzaamheden worden aan de van Persijnstraat  ter hoogte nummer 29 uitgevoerd. De speelplek ligt in het rode vlak in onderstaande afbeelding.  

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de werkzaamheden aan de van Persijnstraat exact worden uitgevoerd. Dit is ter hoogte nummer 29.

Wat zijn de werkzaamheden?

Voorbeeld van Grass-tech

Het gazon rondom de glijbaan wordt vervangen door Grass-Tech. Grass-tech is een natuurlijke valondergrond met rubberen matten. Het zijn doorgroeimatten voor gras om het gras te beschermen rondom de speeltoestellen. De doorgroeimatten voorkomen dat er kale plekken in het gras ontstaan. Op de afbeelding links ziet u een voorbeeld van Grass-Tech.

Daarnaast is uit inspectie gebleken dat de glijbaan niet meer voldoet. We gaan het toestel vervangen. Bewoners uit de buurt ontvingen een brief waarin zij hun voorkeur voor de nieuwe speeltoestellen konden geven. Dit kon tot en met 12 september.

Wat is de laatste stand van zaken?

Er is een ontwerp voor de speeltuin gemaakt. Bekijk het ontwerp van de speeltuin aan de van Persijnstraat (pdf).

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

Als er een planning van de werkzaamheden bekend is, wordt dat op deze webpagina gedeeld.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.