Duikers Oranjeplein

Door klimaatverandering krijgen we in de toekomst waarschijnlijk vaker te maken met flinke regenbuien. Het systeem van sloten en buizen kan deze hoeveelheid water niet verwerken. Daarom vergroot de gemeente onder de kruising Oranjeplein 2 duikers. Een duiker is een buis die ondergronds 2 watergangen (bijvoorbeeld sloten) met elkaar verbindt. Door deze vergroting kan er in de toekomst sneller en meer water worden afgevoerd. Dat water gaat naar het gemaal aan de Burgemeester Gaarlandtsingel. 

Waar is het?

De werkzaamheden zijn aan het Oranjeplein in de wijk Korte Akkeren.

Wat is de laatste stand van zaken?

Tot en met februari 2021 heeft aannemer A. Hak Electron verschillende werkzaamheden aan elektriciteitskabels en gasleidingen rond het Oranjeplein uitgevoerd. Dit deed de aannemer in opdracht van netbeheerder Stedin.

Wat is de planning?

De gemeente is gestart met de technische voorbereiding om de duikers in 2022 te kunnen vervangen. Een definitieve planning is op dit moment nog niet bekend. We moeten rekening houden met verschillende activiteiten in de stad omdat Gouda dat jaar 750 jaar bestaat. De werkzaamheden zijn sterk van invloed op de bereikbaarheid van de stad.

De werkzaamheden nemen per duiker ongeveer 3 weken in beslag. Tijdens deze periode is de straat volledig afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Om de overlast zo klein mogelijk te houden, worden de duikers om en om vervangen. Zo is er steeds een omleidingsroute beschikbaar.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.