Vervanging duikers Oranjeplein

Een duiker is een buis die wateren met elkaar verbindt. In dit geval verbindt de duiker het water aan het Oranjeplein met het regenwatergemaal langs de Burgemeester Gaarlandtsingel. Doordat er steeds meer regen valt, is de duiker niet groot genoeg meer. Om wateroverlast in de toekomst te voorkomen is het nodig om de duiker groter te maken. 

Waar is het?

De duiker ligt bij het Oranjeplein onder het wegennet.

Wat zijn de werkzaamheden?

Om de duiker te vervangen, zijn een aantal werkzaamheden nodig. We breken het asfalt op zodat we kunnen graven. Daarna brengt een machine stalen palen in de grond. Dan plaatsen we de duiker in delen op de palen. Als de nieuwe duiker is geplaatst, verwijderen we de oude duiker en herstellen we de weg. Na de oplevering helpt de nieuwe duiker om extra regen af te voeren. Daardoor is er in de toekomst minder wateroverlast.

Wat is de laatste stand van zaken?

Kleywegen BV voert de werkzaamheden uit en is bezig met de voorbereiding. De werkzaamheden vinden plaats van 11 juli tot en met 19 augustus. Voor die tijd voert Kleywegen kleine werkzaamheden uit.

Omdat we de weg moeten openbreken, graven en met machines werken, kunnen we overlast helaas niet voorkomen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 19.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is een deel van het Oranjeplein afgesloten. Dit betekent dat u tijdelijk wordt omgeleid. Bekijk de omleiding. De omleiding staat ook aangegeven met gele borden. We vragen om uw begrip en medewerking.

Wat is de planning?

De werkzaamheden vinden plaats van 11 juli tot en met 19 augustus.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.