Vervanging duikers Oranjeplein

Een duiker is een buis die wateren met elkaar verbindt. In dit geval verbindt de duiker het water aan het Oranjeplein met het regenwatergemaal langs de Burgemeester Gaarlandtsingel. Doordat er steeds meer regen valt, en regenwater tegenwoordig apart wordt afgevoerd, is de duiker niet groot genoeg meer. Om wateroverlast in de toekomst te voorkomen is het nodig om de duiker groter te maken. 

Waar is het?

De duiker ligt bij het Oranjeplein onder het wegennet, bij de bushalte.

Wat zijn de werkzaamheden?

Om de duiker te vervangen, zijn een aantal werkzaamheden nodig. We breken het asfalt op zodat we kunnen graven. Daarna brengt een machine stalen palen in de grond. Dan plaatsen we de duiker met een hijskraan in delen op de palen. Als de nieuwe duiker is geplaatst, verwijderen we de oude duiker en herstellen we de weg.

Wat is de laatste stand van zaken?

Kleywegen BV voert de werkzaamheden uit en is bezig met de voorbereiding. Dit bedrijf heeft in 2022 ook de duiker voor het Julianahof aangelegd.

Omdat we de weg moeten openbreken, gaan graven en we met machines werken, kunnen we overlast helaas niet voorkomen. Normaal gesproken vinden de werkzaamheden plaats op werkdagen tussen 7.00 en maximaal 19.00 uur.

Tijdens de uitvoering van het project is een deel van het Oranjeplein voor 6 weken afgesloten. Dit betekent dat u tijdelijk wordt omgeleid. De omleiding wordt aangegeven met gele borden. De instaphalte van de bus wordt verplaatst naar de Julianahof. We vragen om uw begrip en medewerking.

Wat is de planning?

De werkzaamheden vinden plaats in de zomervakantie van 2024: half juli tot eind augustus.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.