Centrale brugbediening

De elektrische installaties van de Steve Bikobrug en de Goverwellebrug zijn aan vervanging toe. Ook het bedienhuis bij de Steve Bikobrug dat die brug, de Goverwellebrug en de Haastrechtsebrug bedient, moet opgeknapt worden. De gemeente vervangt bij de Steve Bikobrug en de Goverwellebrug de elektrische installatie. Na de werkzaamheden worden de bruggen bediend vanuit het Huis van de Stad.

Waar is het?

De werkzaamheden zijn aan de Steve Bikobrug en de Goverwellebrug.

Wat zijn de werkzaamheden?

In het Huis van de Stad richt de gemeente een centrale bedienpost in voor de Steve Bikobrug en de Goverwellebrug. We maken de glasvezelverbinding hiervoor in orde. Daarna vervangt de gemeente de elektrische installaties van de Goverwellebrug en de Steve Bikobrug. De bruggen worden in delen aangesloten op de nieuwe bedienpost. We zorgen ervoor dat het mogelijk is om later ook de bediening van andere bruggen aan te sluiten.

De Haastrechtsebrug wordt tijdelijk plaatselijk bediend. De brug sluiten we later aan op de centrale bedienpost. Naast het vervangen van de elektrische installaties moet de Haastrechtsebrug ook opgeknapt worden. Dat is een apart project.

Wat is de planning?

Op dit moment zijn we het project aan het voorbereiden. We verwachten in januari, februari of maart te starten met de werkzaamheden aan de centrale bedienpost en de elektrische installaties. We denken dat de werkzaamheden ruim 1 jaar duren. Het is mogelijk dat er in 2020 al enkele voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd aan de glasvezelverbindingen. Waarschijnlijk is er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden weinig overlast.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.