Schoolzone ’t Carillon Ouverturelaan

Bij alle basisscholen in Gouda leggen we een schoolzone aan. Daarmee wordt de verkeerssituatie veiliger voor de kinderen, maar ook voor de andere verkeersdeelnemers. ’t Carillon Ouverturelaan is 1 van de eerste scholen die een schoolzone krijgt.

Waar is het?

’t Carillon Ouverturelaan is gevestigd aan de Ouverturelaan. We leggen een schoolzone aan van het Willensplein tot en met de Ouverturelaan.

Wat zijn de werkzaamheden?

Voor de aanleg van schoolzones is een ‘basisinrichting schoolzones Gouda’ gemaakt. Alle schoolzones worden zoveel mogelijk volgens die basisinrichting ingericht. Daardoor lijken de schoolzones op elkaar en is het voor verkeersdeelnemers duidelijk dat ze zich in een schoolzone bevinden.

In de schoolzone van ’t Carillon Ouverturelaan gaan we het volgende aanleggen:

  • Een schoolzonemarkering in het wegdek aan het begin van het Willensplein. Aan beide kanten van deze markering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.
  • Twee hoge regenboogpalen met attentiebord bij de ingangen van de school.
  • Een schoolzonemarkering in het wegdek ter hoogte Ouverturelaan 23. Aan de overkant van de straat plaatsen we een laag regenboogpaaltje.

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Dit is het ontwerp voor de schoolzone ’t Carillon Ouverturelaan:

Wat is de laatste stand van zaken?

Het ontwerp is klaar voor uitvoering.

Wat is de planning?

Alle werkzaamheden worden op maandag 29 maart 2021 uitgevoerd door H&T Infra.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.