Schoolzone St. Aloysius A.G. de Vrijestraat

Gouda telt veel basisscholen. In de ochtend, tussen de middag en aan het einde van de schooldag is het altijd heel druk bij basisscholen. Veel ouders brengen en halen dan hun kinderen. Samen met het reguliere verkeer bij basisscholen leidt dit soms tot gevaarlijke situaties. Daarom leggen we bij alle basisscholen in Gouda een schoolzone aan. Daarmee wordt de verkeerssituatie veiliger voor de kinderen, maar ook voor de andere verkeersdeelnemers.

De St. Aloysius is 1 van de eerste scholen in Gouda die een schoolzone krijgt.

Waar is het?

De St. Aloysius is gevestigd aan de A.G. de Vrijestraat. We leggen de schoolzone aan op de Karnemelksloot en de A.G. de Vrijestraat.

Wat zijn de werkzaamheden?

Voor de aanleg van schoolzones is een ‘basisinrichting schoolzones Gouda’ gemaakt. Alle schoolzones worden zoveel mogelijk volgens die basisinrichting ingericht. Daardoor lijken de schoolzones op elkaar en is het voor verkeersdeelnemers duidelijk dat ze zich in een schoolzone bevinden.

In de schoolzone van St. Aloysius A.G. de Vrijestraat gaan we het volgende aanleggen:

  • Een schoolzonemarkering in het wegdek aan ter hoogte van Karnemelksloot 203. Aan beide kanten van deze markering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.
  • Een hoge regenboogpaal met attentiebord bij beide ingangen van de school.
  • Een schoolzonemarkering in het wegdek ter hoogte van de A.G. de Vrijebrug. Aan beide kanten van deze markering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.

Tijdens de aanleg van de schoolzonemarkeringen zal het verkeer worden omgeleid.

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Dit is het ontwerp voor de schoolzone Aloysius A.G. de Vrijestraat:

Wat is de laatste stand van zaken?

Het ontwerp is klaar voor uitvoering.

Wat is de planning?

Op dinsdag 6 april en woensdag 7 april worden de schoolzonemarkeringen aangelegd. Op donderdag 8 april worden de overige werkzaamheden uitgevoerd. Arma Infra B.V. gaat dit voor ons doen.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.