Schoolzone Koningin Wilhelminaschool

Gouda telt veel basisscholen. In de ochtend, tussen de middag en aan het einde van de schooldag is het altijd heel druk bij basisscholen. Veel ouders brengen en halen dan hun kinderen. Samen met het reguliere verkeer bij basisscholen leidt dit soms tot gevaarlijke situaties. Daarom leggen we bij alle basisscholen in Gouda een schoolzone aan. Daarmee wordt de verkeerssituatie veiliger voor de kinderen, maar ook voor de andere verkeersdeelnemers.

De Koningin Wilhelminaschool is 1 van de eerste scholen in Gouda die een schoolzone krijgt.

Waar is het?

De Koningin Wilhelminaschool is gevestigd aan de Willem de Zwijgersingel. We leggen de schoolzone aan in de Willem de Zwijgersingel, de Stadhouderslaan en de Frederik Hendriklaan.

Wat zijn de werkzaamheden?

Voor de aanleg van schoolzones is een ‘basisinrichting schoolzones Gouda’ gemaakt. Alle schoolzones worden zoveel mogelijk volgens die basisinrichting ingericht. Daardoor lijken de schoolzones op elkaar en is het voor verkeersdeelnemers duidelijk dat ze zich in een schoolzone bevinden.

In de schoolzone van Koningin Wilhelminaschool gaan we het volgende aanleggen:

  • Een schoolzonemarkering in het wegdek ter hoogte van Willem de Zwijgersingel 112. Aan beide kanten van deze markering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.
  • Een schoolzonemarkering in het wegdek ter hoogte van Stadhouderslaan 16. Aan beide kanten van deze markering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.
  • Bij de 3 ingangen van de school plaatsen we een hoge regenboogpaal met attentiebord
  • Bij de nabijgelegen voetgangersoversteek over de Bodegraafsestraatweg plaatsen we 4 hoge regenboogpalen met attentieborden.

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Hieronder staat het ontwerp voor de schoolzone van De Bijenkorf. In dit ontwerp staat ook een hoge regenboogpaal met attentiebord getekend bij de ingang van de nabijgelegen school De Bijenkorf.

Wat is de laatste stand van zaken?

Het ontwerp is klaar voor uitvoering.

Wat is de planning?

Vrijdag 9 april, maandag 12 april en dinsdag 13 april wordt de schoolzone aangelegd. Arma Infra B.V. gaat het werk uitvoeren. Vrijdag 9 april en maandag 12 april plaatsen zij de schoolzonemarkeringen. Dinsdag 13 april voeren zij de overige werkzaamheden uit.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.