Schoolzone ’t Carillon Geerpolderweg

Bij alle basisscholen in Gouda leggen we een schoolzone aan. Daarmee wordt de verkeerssituatie veiliger voor de kinderen, maar ook voor de andere verkeersdeelnemers. Het Carillon Geerpolderweg is 1 van de eerste scholen die een schoolzone krijgt.

Waar is het?

Dit gebouw van het Carillon staat aan de Geerpolderweg. Er komt een schoolzone tussen de kruising met de Raaphorstpolderweg en de kruising met de Grietpoldersingel.

Wat zijn de werkzaamheden?

Voor de aanleg van schoolzones is een ‘basisinrichting schoolzones Gouda’ gemaakt. Alle schoolzones worden zoveel mogelijk volgens die basisinrichting ingericht. Daardoor lijken de schoolzones op elkaar en is het voor verkeersdeelnemers duidelijk dat ze zich in een schoolzone bevinden.

In de schoolzone van het Carillon Geerpolderweg gaan we het volgende aanleggen:

  • Een schoolzonemarkering op het wegdek ter hoogte van de drempel tussen Raaphortspolderweg 10 en Raaphorstpolderweg 12. Aan beide kanten van de schoolzonemarkering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.
  • Een hoge regenboogpaal met attentiebord bij de ingang van de school, ter hoogte van Geerpolderweg 21.
  • Een hoge regenboogpaal met attentiebord bij de ingang van de school, ter hoogte van Roompolderstraat 11.
  • Een schoolzonemarkering op het wegdek bij de brug op de kruising van de Geerpolderweg en de Grietpoldersingel. Aan beide kanten van de schoolzonemarkering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Dit is het ontwerp voor de schoolzone Carillon Geerpolderweg:

Kaartje met daarop aangegeven waar de schoolzone komt. Er komen wegmarkeringen, kleine en hoge regenboogpalen op de Raaphorstpolderweg, Geerpolderweg, Roompolderstraat en Grietpoldersingel.

Wat is de laatste stand van zaken?

Het ontwerp is klaar voor uitvoering.

Wat is de planning?

De schoolzone wordt door HT Infra aangelegd op donderdag 1 april en vrijdag 2 april. Tijdens het aanleggen van de schoolzonemarkering op de hoek met de Raaphorstpolderweg, zijn tijdelijk een aantal parkeerplaatsen afgesloten.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.