Melding (bijna) dakloos

Als u (tijdelijk) dakloos bent of als u een briefadres nodig heeft, kunt u zich melden bij het Centraal meldpunt dak- en thuislozen.

U kunt het Centraal meldpunt bellen via telefoonnummer (0182) 58 87 88. Het meldpunt is op maandag, woensdag en vrijdag bereikbaar van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

U kunt ook bij het meldpunt langsgaan. Het adres is het Huis van de Stad in Gouda, op Burgemeester Jamesplein 1. Het meldpunt is open op  maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Een medewerker van het Centraal meldpunt kijkt samen met u naar welke hulp nodig is.

U kunt bij het meldpunt terecht als u:

  • 23 jaar of ouder bent;
  • legaal in Nederland verblijft;
  • (binnenkort) dakloos bent;
  • geen (vaste) slaapplek heeft.

U kunt dan terecht bij de opvanglocatie Het Kompas van het Leger des Heils. Deze zit op de IJssellaan 2a in Gouda. Zodra het Centraal meldpunt weer open is, is het belangrijk dat u zich daar meldt. Anders kunt u niet langer bij Het Kompas blijven.

De daklozenopvang van het Leger des Heils in Gouda is voor mensen uit de regio Midden-Holland. Dit zijn de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

U kunt terecht bij Jongeren onder Dak (JOD). Aanmelden bij JOD kan via het Meldpunt Zorg en Overlast op telefoonnummer (088) 308 35 35. Het telefoonnummer is bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.