Melding riool

Voor meldingen over het riool kunt u een melding openbaar gebied maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u last heeft van stank van het riool of wanneer er bijvoorbeeld een putdeksel mist.

Klik op Melding maken en vul uw gegevens in.

Melding maken

U kunt een melding doen over de riolering als:

  • er wateroverlast is in uw woning. Laat eerst u eigen riolering controleren op verstoppingen door eventueel een loodgieter. Als uw eigen riolering goed werkt of er sprake is van wateroverlast op straat dan kunt u een melding maken. 
  • u op straat last heeft van stank van het riool. Als u in huis of tuin last heeft van rioollucht, kunt u hiervoor zelf uw sifon, stanksloten et cetera controleren of een loodgieter inschakelen. Als u buiten op straat last heeft van rioollucht, kunt u dit melden bij de gemeente.
  • de (inspectie) putdeksel of het (kolk) rooster kapot of mist of als deze te hoog of te laag liggen.

In Gouda staan ook verschillende rioolpompen en rioolgemalen. Als deze niet werken of stankoverlast geven kunt u ook een melding maken.

Meer informatie over het gemeentelijk onderhoud en wat u zelf kunt doen, leest u op de pagina rioolonderhoud.

Bent u aangesloten op een opgeboeid rioolstelsel en moet voor onderhoud het peil in het gemeentelijke riool omlaag? Dan kunt u hier een verzoek voor tijdelijke peilverlaging van het gemeentelijke riool indienen. 

Wilt u weten hoe het gemeentelijke rioolstelsel loopt dan kunt u dit bekijken via de Rioolkaart.