Vaccinatie tegen het coronavirus

U kunt zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Het vaccin zorgt ervoor dat ons lichaam antistoffen maakt. Daardoor worden we na contact met het echte virus minder of niet ziek. De vaccinatie is gratis en vrijwillig.

Het adres van de vaccinatielocatie in Gouda is Kampenringweg 44a. Meer informatie vindt u op de website van GGD Hollands-Midden. Wilt u meer weten over de vaccinatie tegen het coronavirus? Lees dan de informatie op de website van de Rijksoverheid. Uitleghulp Steffie legt moeilijke informatie over vaccineren op een makkelijke manier uit.

Twijfelt u of u zich moet laten vaccineren? TNO en Radboudumc hebben een keuzehulp gemaakt, waarmee u uw voors en tegens op een rijtje kunt zetten.

Boostervaccinatie

De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. U kunt de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie krijgen. Meer informatie over de boostervaccinatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Als 60-plusser kunt u 3 maanden na uw laatste coronaprik of besmetting een herhaalprik (2e booster) halen. Met een herhaalprik houdt u de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname door corona op peil.