Vaccinatie tegen het coronavirus

Nederland is begonnen met de vaccinatie tegen het coronavirus. Het vaccin zorgt ervoor dat ons lichaam antistoffen maakt. Daardoor worden we na contact met het echte virus minder of niet ziek. De vaccinatie is gratis en vrijwillig.

De teststraat en de priklocatie in Gouda zijn sinds 1 november op 1 plek vinden. Het nieuwe adres is Kampenringweg 48 in Gouda. U kunt hier iedere werkdag tussen 8.00 en 13.30 uur en in het weekend tussen 9.00 en 14.30 uur langskomen voor een coronaprik.

Wilt u meer weten over de vaccinatie tegen het coronavirus? Lees dan de informatie op:

Website van GGD Hollands-Midden
Website van de Rijksoverheid

Uitleghulp Steffie legt moeilijke informatie over vaccineren op een makkelijke manier uit.

Twijfelt u of u zich moet laten vaccineren? TNO en Radboudumc hebben een keuzehulp gemaakt, waarmee u uw voors en tegens op een rijtje kunt zetten.

Bekijk hieronder een video met uitleg over het coronavaccin:

In de onderstaande video kunt u bekijken hoe de vaccinatie (van uitnodiging tot registratie) verloopt.

Onderstaande animatie legt uit waar de volgorde en snelheid van vaccineren vanaf hangt en wat de afspraken zijn rondom veiligheid en levering van vaccins.

Boostervaccinatie

Een boostervaccinatie is een extra prik om de bescherming tegen corona op peil te brengen. De boostervaccinaties zijn als 1e bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder die thuis wonen of in een zorginstelling. Ook zorgmedewerkers krijgen binnenkort zo’n boostervaccinatie aangeboden. Meer informatie over de boostervaccinatie vindt u op de website van de Rijksoverheid. Bekijk hieronder een video met uitleg over de boostervaccinatie.