Maatregelen in Gouda

In Gouda gelden de landelijke coronamaatregelen. Op deze pagina leest u meer over maatregelen in Gouda.

Supermarkten

Supermarkten in de stad houden rekening met kwetsbaren en ouderen. Sociaal Team Gouda heeft een overzicht gedeeld van de speciale openingstijden voor deze groep bezoekers. Deze openingstijden zijn:

 • Albert Heijn: maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 9.00 uur.
 • Jumbo Bloemendaal: maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 8.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur. Zondag van 10.00 tot 11.00 uur.
 • Jumbo Sportlaan: maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 9.00 uur.
 • Lidl: maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 9.00 uur.
 • Coop: maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 9.00 uur.
 • Dirk v.d. Broek: maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 8.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur.
 • Hoogvliet Bloemendaal: maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 8.00 uur. Op maandag tot en met woensdag van 19.00 tot 20.00 uur, donderdag en vrijdag van 20.00 tot 21.00 uur.
 • Hoogvliet Nieuwe Gouwe OZ: maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 8.00 uur.

Verruimde openingstijden tijdens de feestdagen

Supermarkten verwachten op de feestdagen in april en mei grote bezoekersaantallen. Het is van belang dat bezoekers zoveel mogelijk verspreid over de dag hun boodschappen kunnen doen, zodat zij zich aan de coronamaatregelen kunnen houden.
Het college heeft daarom besloten tot een eenmalige verruiming van de toegestane openingstijden voor supermarkten in Gouda. Bij wijze van uitzondering mogen supermarkten naast de normale toegestane openingstijden op de volgende tijden open zijn:

 • Tweede Paasdag, maandag 5 april 2021 van 9:00 tot 22:00 uur;
 • Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei 2021 van 9.00 tot 22.00 uur;
 • Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei 2021 van 9:00 tot 22.00 uur.

Natuurlijk gaan deze verruimde openingstijden alleen door als de avondklok niet meer geldt.

Bestellen, afhalen en op afspraak winkelen

Sinds 10 februari kunt u (online) producten bestellen en deze minimaal 4 uur later bij de winkel afhalen en vanaf 3 maart kunt u op afspraak winkelen. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Afvalinzameling door Cyclus

Cyclus voert de werkzaamheden uit zoals u dat gewend bent. Het bedrijf werkt volgens de richtlijnen van het RIVM en houdt de normale openingstijden aan. Cyclus heeft de volgende maatregelen genomen:

 • Een strenger maximaal aantal voertuigen per keer op het terrein van het afvalbrengstation. Het afvalbrengstation is sinds 4 januari alleen nog op afspraak toegankelijk;
 • Medewerkers houden een afstand van 1,5 meter aan tussen zichzelf en de klant.

Wat u kunt doen: houd u zich aan het ophaalschema van de digitale afvalkalender en zet het vuil niet eerder buiten dan de afvalkalender aangeeft. Cyclus adviseert alleen afval te brengen naar het afvalbrengstation als dat niet kan wachten, bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek of stank. Het afvalbrengstation in Gouda is sinds 4 januari alleen nog op afspraak toegankelijk. Op de website van Cyclus leest u hoe u een reservering kunt maken.

De klantenservice van Cyclus is bereikbaar via het contactformulier op de website, het mailadres info@cyclusnv.nl of telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur via telefoonnummer (0182) 54 75 00.

Warenmarkt

De gemeente monitort wekelijks de drukte op de markt en de laatste tijd is met name de warenmarkt op zaterdag op sommige momenten erg druk. Naast het feit dat de kramen verder uit elkaar zijn gezet en bij de kramen de 1,5-meterregel geldt, is er ook een verplichte looprichting op de warenmarkt ingesteld. Dit geldt voor donderdag en zaterdag. Deze looprichting staat met borden en pijlen aangegeven en hierop wordt toegezien. Wilt u als u de warenmarkt bezoekt aan uw gezondheid en die van een ander denken? Belangrijkste regel is: voorkom contact, houd voldoende afstand (1,5 meter), betaal met pin en blijf niet langer dan noodzakelijk op de markt of in de binnenstad.

Vrije tijd en toerisme

Op de website Welkom in Gouda vindt u meer informatie over Gouda in tijden van het coronavirus. U vindt er onder andere een overzicht van de producten en diensten die lokale ondernemers hebben opgezet.