Campagne: Gouda, geef elkaar de ruimte

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes. Deelt u ook uw verhaal met ons?

Gouda, geef elkaar de ruimte

1,5 meter afstand houden is de belangrijkste coronaregel. Maar misschien nog wel belangrijker is dat we elkaar ook op andere manieren de ruimte geven. Dat we begrip voor elkaar blijven opbrengen en de ruimte geven aan verdriet, aan frustratie en aan onzekerheid. En dat we blijven openstaan voor lichtpuntjes, voor hoop en voor verlangens. Uiteindelijk hebben wij Gouwenaars veel meer overeenkomsten dan verschillen en willen we allemaal hetzelfde: een ondernemende, tolerante en gezonde stad. 

Lees de verhalen van Gouwenaars

Dushi en Cor koken afhaalmaaltijden voor de buurt in buurthuis de Walvis, Gerben Roskam van Mass Events blijft positief en zoekt toekomstperspectief en studente Rianne van den Broek zit al 7 maanden op haar Goudse studentenkamer en helpt mee aan de actie ‘Red de kerst’. Lees de coronaverhalen van Gouwenaars op deze website. Iedere week komen hier meer verhalen bij.

Deel uw verhaal

Wat is de impact van corona op uw leven? Op welke manier heeft u er last van? Of bent u juist bezig met een bijzonder initiatief? Deel uw persoonlijke verhaal via Instagram of Facebook met de hashtag #GoudaGeefElkaarDeRuimte.

Kindercollege

Het kindercollege doet een oproep aan alle kinderen in Gouda. Doe iets voor een ander! Bekijk het filmpje.

Toolkit

Deze campagne is van heel Gouda. Daarom zijn er ook posters en middelen beschikbaar die u kunt downloaden en kunt gebruiken. Download de posters in de Toolkit en hang ze op. Zet bijvoorbeeld uw eigen boodschap in de praatwolk! Mist u materiaal? Of wilt u een campagneposter voor uw onderneming, instelling of organisatie? Neem dan contact op met: gemeente@gouda.nl.

In gesprek

De burgemeester en de wethouders brengen de komende tijd (virtuele) bezoeken aan diverse (groepen) Gouwenaars, die allemaal op hun eigen manier geraakt worden door corona. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ondernemers, jongeren, ouderen, scholen, sportclubs en zorgmedewerkers. Het doel van deze (virtuele) bezoeken is om met elkaar in gesprek te gaan, met ruimte voor alle gevoelens die er leven en om samen te kijken naar mogelijke oplossingen.

Zo geven we elkaar de ruimte: de basis coronaregels voor iedereen:

• Hou altijd en overal 1,5 meter afstand.
• Was vaak uw handen, bijvoorbeeld zodra u ergens binnenkomt en wanneer u weer weggaat.
• Als u hoest, verkouden bent of koorts hebt: blijf thuis en laat u testen.
• Draag een mondkapje in publieke gebouwen, zoals in winkels en op school.