Campagne: Gouda, geef elkaar de ruimte

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes. Deelt u ook uw verhaal met ons?

Gouda, geef elkaar de ruimte

Een jaar geleden zette Corona ons leven op z’n kop. En ook nu zijn de gevolgen nog altijd enorm. Er is angst, verdriet en frustratie. Maar er is ook verbinding en er zijn in onze stad veel mooie initiatieven ontstaan. Onder het motto ‘Gouda, geef elkaar de ruimte’ hebben Gouwenaars de afgelopen maanden hun persoonlijke verhaal met ons gedeeld. Ze lieten zien wat er leeft en speelt in de stad en deelden hun zorgen én hoopvolle lichtpuntjes.

Corona is nog niet weg en we hebben nog steeds te maken met heftige maatregelen, maar beetje bij beetje durven we weer te dromen van een toekomst zonder corona. Juist nu blijft het belangrijk om open te staan voor de beleving van een ander. Uiteindelijk hebben wij meer overeenkomsten dan verschillen en streven we allemaal naar hetzelfde: een ondernemende, vrije en gezonde stad.

Deel uw verhaal

Wat is de impact van corona op uw leven? Op welke manier heeft u er last van? Of bent u juist bezig met een bijzonder initiatief? Deel uw persoonlijke verhaal via Instagram of Facebook met de hashtag #GoudaGeefElkaarDeRuimte.

Kindercollege

Het kindercollege doet een oproep aan alle kinderen in Gouda. Doe iets voor een ander! Bekijk het filmpje.

Toolkit

Deze campagne is van heel Gouda. Daarom zijn er ook posters en middelen beschikbaar die u kunt downloaden en kunt gebruiken. Download de posters in de Toolkit en hang ze op. Zet bijvoorbeeld uw eigen boodschap in de praatwolk! Mist u materiaal? Of wilt u een campagneposter voor uw onderneming, instelling of organisatie? Neem dan contact op met: gemeente@gouda.nl.

In gesprek

De burgemeester en de wethouders brengen de komende tijd (virtuele) bezoeken aan diverse (groepen) Gouwenaars, die allemaal op hun eigen manier geraakt worden door corona. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ondernemers, jongeren, ouderen, scholen, sportclubs en zorgmedewerkers. Het doel van deze (virtuele) bezoeken is om met elkaar in gesprek te gaan, met ruimte voor alle gevoelens die er leven en om samen te kijken naar mogelijke oplossingen.

Zo geven we elkaar de ruimte: de basis coronaregels voor iedereen:

• Hou altijd en overal 1,5 meter afstand.
• Was vaak uw handen, bijvoorbeeld zodra u ergens binnenkomt en wanneer u weer weggaat.
• Als u hoest, verkouden bent of koorts hebt: blijf thuis en laat u testen.
• Draag een mondkapje in publieke gebouwen, zoals in winkels en op school.

Zie ook