Campagne: Gouda, geef elkaar de ruimte

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes. Deelt u ook uw verhaal met ons?

Gouda, geef elkaar de ruimte

We hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden. Toch zijn we er nog niet helemaal. Op veel plekken moet u een coronabewijs laten zien, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Bent u volledig gevaccineerd, heeft u een herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud? Dan kunt u het coronatoegangsbewijs ophalen via de Coronacheck-app.

Juist nu blijft het belangrijk om open te staan voor de beleving van een ander. Respecteer de keuze van de ander om afstand te houden of een mondkapje te dragen. Uiteindelijk hebben we meer overeenkomsten dan verschillen en willen we allemaal hetzelfde: een ondernemende, vrije en gezonde stad. Dat kan alleen als we samen nog even volhouden! #Goudageefelkaarderuimte

Toolkit

Deze campagne is van heel Gouda. Daarom zijn er ook posters en middelen beschikbaar die u kunt downloaden en kunt gebruiken. Download de posters in de Toolkit en hang ze op. Zet bijvoorbeeld uw eigen boodschap in de praatwolk! Mist u materiaal? Of wilt u een campagneposter voor uw onderneming, instelling of organisatie? Neem dan contact op met: gemeente@gouda.nl.

In gesprek

De burgemeester en de wethouders brachten (virtuele) bezoeken aan diverse (groepen) Gouwenaars, die allemaal op hun eigen manier geraakt zijn door corona. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ondernemers, jongeren, ouderen, scholen, sportclubs en zorgmedewerkers. Het doel van deze (virtuele) bezoeken was om met elkaar in gesprek te gaan, met ruimte voor alle gevoelens die er leven en om samen te kijken naar mogelijke oplossingen.

Zo geven we elkaar de ruimte: de basis coronaregels voor iedereen:

• Was vaak uw handen, bijvoorbeeld zodra u ergens binnenkomt en wanneer u weer weggaat.
• Als u hoest, verkouden bent of koorts hebt: blijf thuis en laat u testen.
• Zorg voor voldoende frisse lucht.

Zie ook