Coronavirus

Het coronavirus en de coronamaatregelen hebben net als in andere gemeenten veel gevolgen voor Gouwenaars en de stad. Wat is er anders aan de dienstverlening van de gemeente? Welke regelingen zijn er voor Goudse ondernemers en is sporten bij een sportvereniging nog mogelijk? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u via onderstaande blokken. U kunt voor meer informatie ook altijd contact met de gemeente opnemen.

Goudse coronamonitor

Om een goed beeld te krijgen van de gevolgen voor Gouda is de Goudse coronamonitor ontwikkeld. De monitor toont op een duidelijke manier de impact van corona op verschillende thema’s zoals financiën, economie, gezondheid en veiligheid.

Koop lokaal

De coronacrisis raakt ondernemers hard. Door de lockdown zijn winkels alleen op afspraak of om een bestelling af te halen . Koop daarom lokaal! Via platforms zoals Shopingouda.nl, Indebuurt.nl, Kiesvoorlokaal.nl of Vanuitjehuis.nl kunt u producten van lokale ondernemers kopen.

Sinds 10 februari kunt u (online) producten bestellen bij winkeliers. U kunt deze producten minimaal 4 uur later binnen een afgesproken tijdslot afhalen.

Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per winkel mogen maximaal 2 klanten per verdieping zijn. U maakt hiervoor een afspraak voor een tijdslot.

Meer informatie over producten afhalen en winkelen op afspraak winkelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Sponsoractie: Goudse ondernemers steunen Goudse ondernemers

Ondernemersvereniging Gouda Onderneemt helpt Goudse ondernemers door zoveel mogelijk gratis duurzame pakketbezorging van bestellingen binnen Gouda aan te bieden. Zelfstandige ondernemers uit heel Gouda kunnen deelnemen. Gouda Onderneemt stelt de eerste 100 duurzame pakketbezorgingen binnen Gouda beschikbaar. Daarnaast roept de vereniging Goudse ondernemers, die willen en kunnen helpen, op om ook een aantal gratis bezorgingen te sponsoren. Lees meer op de website van Gouda Onderneemt.

Goudse coronacampagne

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes.

Corona per onderwerp