Corona

Het coronavirus en de coronamaatregelen hebben net als in andere gemeenten veel gevolgen voor Gouwenaars en de stad. Wat is er anders aan de dienstverlening van de gemeente? Welke regelingen zijn er voor Goudse ondernemers? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u via onderstaande blokken. U kunt voor meer informatie ook altijd contact met de gemeente opnemen.

Steffie legt corona op een makkelijke manier uit

Hoe weet je of je corona hebt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf niet ziek wordt? En hoe werkt vaccineren eigenlijk? Uitleghulp Steffie legt moeilijke informatie over het coronavirus op een makkelijke manier uit.

Strengere maatregelen

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Daarom zijn er een aantal coronamaatregelen aangescherpt. Op de website van de Rijksoverheid leest u alles over de nieuwe maatregelen.

Goudse coronamonitor

Om een goed beeld te krijgen van de gevolgen voor Gouda is de Goudse coronamonitor ontwikkeld. De monitor toont op een duidelijke manier de impact van corona op verschillende thema’s zoals financiën, economie, gezondheid en veiligheid.

Koop lokaal

De coronacrisis raakt ondernemers hard. Koop daarom lokaal! Via platforms zoals Shopingouda.nl, Indebuurt.nl of Kiesvoorlokaal.nl kunt u producten van lokale ondernemers kopen.

Goudse coronacampagne

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes.

Corona per onderwerp