Corona

Het coronavirus en de coronamaatregelen hebben net als in andere gemeenten veel gevolgen voor Gouwenaars en de stad. Wat is er anders aan de dienstverlening van de gemeente? Welke regelingen zijn er voor Goudse ondernemers? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u via onderstaande blokken. U kunt voor meer informatie ook altijd contact met de gemeente opnemen.

Steffie legt corona op een makkelijke manier uit

Hoe weet je of je corona hebt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf niet ziek wordt? En hoe werkt vaccineren eigenlijk? Uitleghulp Steffie legt moeilijke informatie over het coronavirus op een makkelijke manier uit.

Winkels, sportclubs en kappers weer open

Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Vanwege het hoge aantal besmettingen blijven onder andere horeca en musea nog dicht. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie.

Wanneer gaat u in quarantaine?

Soms moet u 10 dagen in quarantaine (thuisblijven). Of dat moet, ligt aan uw situatie. Het hangt er bijvoorbeeld van af of u beschermd bent tegen corona of niet. Heeft u (milde) klachten die passen bij het coronavirus? Blijf thuis en doe altijd een coronatest. Ook als u volledig gevaccineerd bent of eerder corona heeft gehad. 

Vaak kunt u uw quarantaine verkorten door op dag 5 een test te laten doen bij de GGD. Is de uitslag negatief? Dan stopt de quarantaine. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Twijfelt u of u in quarantaine moet? En of u zich moet laten testen? Op de website Quarantaine Check kunt u een check doen. U krijgt dan persoonlijk advies.

Goudse coronamonitor

Om een goed beeld te krijgen van de gevolgen voor Gouda is de Goudse coronamonitor ontwikkeld. De monitor toont op een duidelijke manier de impact van corona op verschillende thema’s zoals financiën, economie, gezondheid en veiligheid.

Koop lokaal

De coronacrisis raakt ondernemers hard. Koop daarom lokaal! Via platforms zoals Shopingouda.nl en Kiesvoorlokaal.nl kunt u producten van lokale ondernemers kopen.

Goudse coronacampagne

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes.

Corona per onderwerp