Coronavirus

Het coronavirus en de coronamaatregelen hebben net als in andere gemeenten veel gevolgen voor Gouwenaars en de stad. Wat is er anders aan de dienstverlening van de gemeente? Welke regelingen zijn er voor Goudse ondernemers en is sporten bij een sportvereniging nog mogelijk? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u via onderstaande blokken. U kunt voor meer informatie ook altijd contact met de gemeente opnemen.

Openingsplan

Tijdens de persconferentie op 13 april presenteerde het kabinet een openingsplan. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap.

Op 11 mei was er weer een persconferentie. Als het aantal ziekenhuisopnames verder afneemt, neemt het kabinet op 19 mei de volgende stap in het openingsplan.

Goudse coronamonitor

Om een goed beeld te krijgen van de gevolgen voor Gouda is de Goudse coronamonitor ontwikkeld. De monitor toont op een duidelijke manier de impact van corona op verschillende thema’s zoals financiën, economie, gezondheid en veiligheid.

Koop lokaal

De coronacrisis raakt ondernemers hard. Koop daarom lokaal! Via platforms zoals Shopingouda.nl, Indebuurt.nl, Kiesvoorlokaal.nl of Vanuitjehuis.nl kunt u producten van lokale ondernemers kopen.

Sinds 28 april mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder afspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Niet-essentiële winkels mogen maximaal 1 klant per 25 vierkante meter ontvangen.

Meer informatie over winkelen en boodschappen doen, vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Sponsoractie: Goudse ondernemers steunen Goudse ondernemers

Ondernemersvereniging Gouda Onderneemt helpt Goudse ondernemers door zoveel mogelijk gratis duurzame pakketbezorging van bestellingen binnen Gouda aan te bieden. Zelfstandige ondernemers uit heel Gouda kunnen deelnemen. Gouda Onderneemt stelt de eerste 100 duurzame pakketbezorgingen binnen Gouda beschikbaar. Daarnaast roept de vereniging Goudse ondernemers, die willen en kunnen helpen, op om ook een aantal gratis bezorgingen te sponsoren. Lees meer op de website van Gouda Onderneemt.

Goudse coronacampagne

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes.

Corona per onderwerp