Corona

Het coronavirus en de coronamaatregelen hebben net als in andere gemeenten veel gevolgen voor Gouwenaars en de stad. Wat is er anders aan de dienstverlening van de gemeente? Welke regelingen zijn er voor Goudse ondernemers? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u via onderstaande blokken. U kunt voor meer informatie ook altijd contact met de gemeente opnemen.

Steffie legt corona op een makkelijke manier uit

Hoe weet je of je corona hebt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf niet ziek wordt? En hoe werkt vaccineren eigenlijk? Uitleghulp Steffie legt moeilijke informatie over het coronavirus op een makkelijke manier uit.

Coronatoegangsbewijs

Sinds 25 september hoeft u geen 1,5 meter afstand meer te houden van anderen. Op sommige plekken heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor horeca, evenementen, theaters en bioscopen.

Vindt u de digitale coronapas ingewikkeld? Binnenkort kunt u een papieren coronapas aanvragen in het Huis van de Stad. Als er meer informatie bekend is, laten we dit weten via onze social mediakanalen en website.

Goudse coronamonitor

Om een goed beeld te krijgen van de gevolgen voor Gouda is de Goudse coronamonitor ontwikkeld. De monitor toont op een duidelijke manier de impact van corona op verschillende thema’s zoals financiën, economie, gezondheid en veiligheid.

Koop lokaal

De coronacrisis raakt ondernemers hard. Koop daarom lokaal! Via platforms zoals Shopingouda.nl, Indebuurt.nl of Kiesvoorlokaal.nl kunt u producten van lokale ondernemers kopen.

Goudse coronacampagne

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes.

Corona per onderwerp